kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karayalçın: "Tartışmalara yaş sınırı koyulmalı"

AA
Giriş Saati : 18.12.2008 22:05
Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Murat Karayalçın, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya ilişkin olarak, ''Aslında RTÜK'ün bu tür tartışmalara yaş sınırı koyması, belli yaşın altındakilerin bu tür tartışmaları izlemesine fırsat vermemesi gerekir'' dedi.

TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi (YİK) kokteyline katılan Karayalçın, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu ile Gökçek'in dün akşam bir televizyon kanalında yaptıkları tartışmayı izleyip izlemediğinin sorulması üzerine, Karayalçın, ''Hayır, izlemedim. Bir konuşmam vardı'' diye konuştu.

Murat Karayalçın, tartışma sırasında Melih Gökçek'in kendisiyle ilgili bazı iddiaları da gündeme getirdiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: ''Aslında RTÜK'ün bu tür tartışmalara yaş sınırı koyması, belli yaşın altındakilerin bu tür tartışmaları izlemesine fırsat vermemesi gerekir. Dün akşamki tartışmayı izlemedim, bir konuşmam vardı. Ama döndükten sonra televizyon kanallarında değişik kesitler vardı, onları izledim. Ayrıca arkadaşlarımdan da bilgi aldım. Bu program, doğrusu 15 yıldır Ankara'yı yöneten bir anlayışın sergilenmesi açısından yararlı olmuştur. Ama belli yaşın altındaki genç hemşehrilerimiz için de böyle bir tartışmanın yaşanmasının sıkıntılar, sorunlar yaratacağından da endişe ediyorum.''

Kendisinin belediye başkanıyken içinde oturduğu konutun bahçesinden, metro şebekesine kadar, hemen hemen her konuda ortaya atılan iddialarla ilgili yaşamış olduğu bir yargı süreci bulunduğunu ifade eden Karayalçın, ''Ben bunların tümünden aklanmış bulunmaktayım. Ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kendisine yönelecek iddialardan, ithamlardan kurtulmak için konu saptırmasını da kabul etmemek gerekir. Bu yanlışlığa müsamaha gösterilmemeli. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının Ankaralılara vermesi gereken hesap var'' diye konuştu.
Karayalçın, Melih Gökçek'in yalnızca doğal gaz sayaçları konusunda değil, ''doğal gaz için toplanan paraların BOTAŞ'a neden yatırılmadığı, o nedenle BOTAŞ'ın neden yüksek oranda zam yaptığı, Ankara'da yaşanan trafik tıkanıklığı, Ankara'nın havasının, suyunun kirletilmesi konularında da hesap vermesi gereken bir kişi'' olduğunu öne sürdü. Murat Karayalçın, ''Gökçek, hesap da verecek. Aslında dün akşam Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığı tartışmayı da bir prova olarak görmek gerekir'' dedi.