kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Suç işlemedim ki özür dileyeyim'

ANKARA
18.12.2008
"Ermenistan'dan özür diliyorum" kampanyasını mantıksız bulduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "T.C.'nin böyle bir sorunu yok" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasını düzenleyenlere tepki gösterdi. Kampanyayı "mantıksız" bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Suç işlemedim ki özür dileyeyim" dedi. Erdoğan, bir gazetecinin kampanya konusunda değerlendirmesini sorması üzerine şu yanıtı verdi: "Herhalde onlar böyle bir soykırımı işlemiş olacaklar ki özür diliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir sorunu yok. Ortada böyle bir suç varsa suç işleyen özür dileyebilir. Ama ne benim ne ülkemin ne milletimin böyle bir sorunu yok." Türkiye'nin bu konuda tavrını çok net ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, Ermenistan ile ilişkilerde atılan adımları sıralayarak "Bunları herhangi bir şey karşılığında yapmadık. Bunlar bir şeylerin işaretidir. Cumhurbaşkanımızın Türkiye-Ermenistan milli maçı için Ermenistan'a gitmesi bir işarettir" dedi. Kampanyaya uymalarının söz konusu olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Desteklemiyorum ve onun içinde de yer almam" dedi.

HUZUR KAÇIRIR
Tarihçilerin konuyu tartıştığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Ben bu yazar çizerlerimizi de anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Ortalığı karıştırmak, huzurumuzu kaçırmak ve atılan adımları terse çevirmekten başka hiçbir işe yaramaz. Şu anda bazı sorunları çözmeye yönelik atılan adımlar var. Ve burada şimdi tam tersine bazı adımlar atılıyor. Bunlar yanlış girişimler. Olaylara iyi niyetle yaklaşmak başka bir şeydir, özür dileme olayı ancak kişileri bağlar. Suç yokken özür dileme olayına girmeyi ben mantıksız buluyorum.''