kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Terörist Bayık da seçmen listesinde"

Giriş Saati : 18.12.2008 17:46
Güncelleme : 18.12.2008 22:05
Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık'ın, Elazığ'ın Keban ilçesi, Aşağıçakmak Köyü'nde, seçmen olarak kaydedildiğini söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, adrese dayalı nüfus kayıt sistemiyle ilgili nüfus sayımı yapılabileceğini, ancak bunun, seçmenlerin belirlenmesinde kullanılamayacağını ifade etti.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, ''Dağdaki terörist nüfusta sağ görünüyorsa, seçmen gözükür, onun şurada, burada olması, bu sıfatı ortadan kaldırmıyor'' dediğini dile getiren Vural, ''Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde, ulaşılmayan 2 milyon aileyle yazılan 5 milyon nüfusta, formlar doldurulmamıştır. Burada resmi bir belge yoktur. TÜİK'e buradan hodri meydan diyorum. Masa başında oluşturup ulaşamadığınız seçmenlerin bilgilerini imha etmeyin. YSK'ya verin'' dedi.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun, konuya ilişkin maddelerini okuyan Vural, kanuna elverişli kayıt yapmayanlar hakkında, TCK'da cezai hükümlerin bulunduğunu hatırlattı. ''Beylikdüzü'nde 8 bin 300 kişi ışınlanarak, kim göndermiştir?'' diye soran Vural, şöyle devam etti:

''Bu; bilerek, isteyerek bir seçmen kütüğünün yanlış oluşmasının sağlanmasıdır. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunulması lazımdır. Bu iş, itirazlarla kaldırılacak bir konu değildir. Organize bir suç şebekesiyle karşı karşıyayız. Organize bir şebeke vardır. Kanun uygulanmalıdır. Seçmen kütüğünün yanlış oluşmasına sebebiyet verenler hakkında kanuni işlem yapılması behemahal yapılmalı. YSK suç duyurusunda bulunmalıdır. AKP'nin bu konuya sahip çıkmasını da çok yadırgıyorum. Hukuka aykırı olan bir kimsenin seçmen yazılmasını neden savunuyorlar. Burada siyasi bir bit yeniği var, siyasi bir müdahale var. Niye savunuyorsun ey Sayın Bakan? Bu konuda PKK ile bir anlaşma mı var? Doğrusu merak ediyoruz, pazarlıklar mı yapılıyor? 'Bizi seçmen yazın, biz de sizi seçelim' mi diyorlar acaba. Muhtemelen böyle bir pazarlık olabilir.''

BAYIK'IN KAYDI


Terör örgütü liderlerinden olan Cemil Bayık'ın seçmen kaydını gösteren Vural, ''Neredeymiş? Elazığ Keban İlçesi Aşağıçakmak Köyü'nde... PKK'nın iki numaralı ismiymiş'' dedi.
Terör örgütünün diğer isimleriyle ilgili teyit aldıkça bunları basın mensuplarıyla paylaşacaklarını ifade eden Vural, bu konuyu medyaya çıkmak için kullanmadıklarını, teyit aldıkça açıkladıklarını bildirdi.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da YSK'ya çağrıda bulunarak, ''Yeniden seçmen sayımı yapılmalıdır'' dedi. Şandır, bununla ilgili kanun teklifi vereceklerini söyledi.

Vural'ın gazetecilere dağıttığı belgeye göre, terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık, Elazığ'ın Keban ilçesi Aşağıçakmak Köyü 37 numarada ikamet ediyor ve kayıt numarası da 14577242.