kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2009 Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

AA
Giriş Saati : 18.12.2008 17:39
Güncelleme : 18.12.2008 22:05
Yeni Haber
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, sözleşmeli personelin, zaman içinde sendikal güvenceye, diğer kamu personelinin sahip olduğu güvencelere kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Başesgioğlu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığına bağlı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun 2009 bütçelerine yönelik Hükümet adına söz aldı.
Kurum ve kuruluşların istihdam ve teşkilat yapıları göz önünde bulundurularak, etkili insan kaynakları planlamasına gelecek yıl da devam edileceğini belirten Başesgioğlu, ''Personel değerlendirme sistemi gözden geçirilerek, personel performansını ölçmeyi sağlayacak objektif ve saydam standartların geliştirilmesi çalışmasına da devam edilecek'' dedi.
Başesgioğlu, bakanlıkların sözleşmeli personel çalıştırdığına işaret ederek, sözleşmeli personelin, her türlü haktan, sendikal haklardan ve güvenceden yoksun personel anlamına gelmediğini belirtti. Başesgioğlu, ''Zaman içinde bu arkadaşlarımızın da sendikal güvenceye kavuşturulması, diğer kamu personelinin sahip olduğu güvencelere de kavuşturulması gerekmektedir'' diye konuştu.

''15,3 MİLYAR YTL'LİK SATIŞ HASILATI''

Türkiye'nin şark tipi tütün üretimi ve ihracatında dünya liderliğini sürdürdüğüne işaret eden Başesgioğlu, 2008 yılı tütün ihracatının yaklaşık 140 bin ton, ekonomiye katkısının ise yaklaşık 490 milyon dolar olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Başesgioğlu, 179 bin 769 üreticinin ürettiği tütünün, 2008'de 16 firma tarafından satın alındığını, üreticiye 451 milyon 259 bin 433 YTL ürün bedeli ödendiğini belirtti.

Gelecek yıl satın alınmak üzere 194 bin 282 ekiciyle, 118 bin 940 ton tütün üretmek için sözleşme yapıldığını ifade eden Başesgioğlu, 2008'in 10 ayında 112,6 milyar adet sigara üretimi, 90,1 milyar adet sigara tüketimi gerçekleştiğini vurguladı. Başesgioğlu, 15,3 milyar YTL'lik satış hasılatından yaklaşık 11,2 milyar YTL vergi geliri tahsil edildiğini vurguladı.

Başesgioğlu, devletin, alkollü içkilerden 2 milyar dolar dolaylı vergi elde ettiğini vurguladı.

''BİR YERE GELMESİNE ENGEL DEĞİL''

Mehmet Atalay'ın, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden istifasına ilişkin gelen soruları da yanıtlayan Bakan Başesgioğlu, Atalay'a 6 yıllık hizmeti için teşekkür etti.

Bürokraside istifa geleneğinin olmadığını dile getiren Başesgioğlu, Atalay'a başarılar diledi.

Atalay'ın yerine göreve getirilen Yunus Akgül'ün ilahiyat fakültesi değil, işletme fakültesi mezunu olduğunu belirten Başesgioğlu, ''Bir kişi ilahiyat fakültesi mezunu olabilir, bir yere gelmesine engel değildir'' dedi.
Başesgioğlu, sporun, kişisel ve toplumsal yaşamda hak ettiği yerde bulunmadığını da dile getirdi.