kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Adayları tanıtan Erdoğan seçim sloganını "Durmak yok yola devam" olarak tekrarladı.

Üç büyükşehirde 'yola aynen devam'

BÜLENT AYDEMİR - KONYA
18.12.2008
Başbakan Erdoğan, Konya'da yaptığı açıklamada, büyükşehir adaylarını Antalya'da Menderes Türel, Kayseri'de Mehmet Özhaseki ve Konya'da Tahir Akyürek olarak açıkladı..
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Konya Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti'nin güçlü olduğu üç büyük ilde halen görevde olan belediye başkanlarını yeniden aday göstererek "yola devam" kararını açıkladı. Erdoğan, Antalya'da Menderes Türel, Konya'da Tahir Akyürek ve Kayseri'de Mehmet Özhaseki'nin adaylığını duyurdu. Belediye başkanlarının icraatını tek tek anlatan Erdoğan, nihai kararı MYK'nın verdiğini belirtirken, "Ben bütün bu işin yükünü, günahını yüklenemem" dedi. Erdoğan, pazar günü de İstanbul ve Kocaeli adaylarını açıklayacağını, 15 Ocak'a kadar tüm adayların belirlenmiş olacağını söyledi. Erdoğan'ın mesajları şöyle:

ADAYLIK KRİTERİ
*
Adaylarımızla ilgili çok sayıda kriterimiz var. En önemlisi halkın içinden, halkın sevdiği, beğendiği, itimat ettiği ve inandığı adayları tespit ediyoruz, edeceğiz. Eğer bir belediye başkanı halkın gönlünü elde edemiyorsa şehri altında kaplasa netice alamaz.

* Zaman zaman bazıları çıkıp bizim adımıza ahkâm kesiyorlar; 'AK Parti'de parti içi demokrasi çalışmıyor.' Bunu diyenlere 'parti içi demokrasi nedir?' diye bir soru sorsanız inanın verecek cevapları yoktur.

* Bizde temayül yoklamaları tavizsiz yürür. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili parti teşkilatımız kanaatlerini ortaya koyarlar. Bu arada kamuoyu araştırmaları yaptık. Halkımızın nabzını görelim dedik. Pazartesi bu değerlendirmeleri Merkez Yönetim Kurulu'nda ele alacağız. Bundan önce her ilin milletvekilleriyle, bu durumları da değerlendiriyoruz. Öyle yaklaşımlar olur ki bizi ikna eder. Sayıya bakamayız.

* Parti içi demokrasi diyerek olaya yaklaşırsak, teşkilatı gayet güzel şekilde ikna etmiş olan belediye başkan adayı orada saltanatı kurar, bir daha da o saltanatı bırakmaz. Biz bu oyuna da gelemeyiz. Nihai karar, MYK'nındır, Tayyip Erdoğan'ın değildir. Ben bütün bu işin yükünü, günahını yüklenemem. MYK olarak hep beraber bu taşın altına elimizi sokacağız.

* Bazıları geçmişle mukayese etmemizden rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsun. Kıyaslama yapacağız. Biz muhasebeciyiz. Kendimizi hesaba çekmezsek, sandıkta vatandaş bizi hesaba çeker.