kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

4. Özgürlük gemisi, 11 öğrenciyle dönüş yolunda

Giriş Saati : 12.12.2008 12:02
Güncelleme : 12.12.2008 20:16
Yeni Haber
Gazze Şeridi'ne uygulanan İsrail ablukasını delerek, Gazze limanına varan dördüncü "özgürlük" gemisi, yurt dışındaki üniversitelerdeki öğrenimleri için İsrail'den bir türlü izin alamayan 11 Gazzeli öğrenciyi de alarak, dün gece yarısı Gazze limanından ayrıldı.

Gazze'ye Özgürlük Hareketi tarafından düzenlenen seferler kapsamında gelen "SS Onur" adlı gemi, 9 Aralıkta, İsrail'in, Gazze açık sularından geri çevirdiği yardım yüklü Libya gemisinden birkaç gün sonra, Gazze'ye ulaşmıştı.

Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı, Gazzeli milletvekili Cemal El-Hudari, "İntifada Gemileri" olarak tanımladığı gemilerin seferlerinin abluka kalkana kadar devam edeceğini söyledi.

SS Onur gemisi, yurt dışına çıkış izinleri sürekli reddedilen 11 öğrenci yolcusuyla birlikte Kıbrıs'a doğru yola koyulurken, halen Gazze'de yurt dışında eğitim görmek için bekleyen 700'den fazla öğrenci bulunduğu belirtiliyor.

Öğrencilere, gemiyle Gazze'ye gelen "London School Of Economics"in iki İngiliz öğretim üyesi olan Jonathan Rosenhead ile Mike Cushman da eşlik ediyor.

Rosenhead ve Cushman, eğitim özgürlüğünü engelleyen, insan haklarını ihlal eden ablukayı utanç verici olarak niteleyip, "genç insanları bundan yoksun bırakıp, kendi toplumlarına hizmet etmesini kimin, niye engellediğini" sordular.

Gazze'ye Özgürlük Hareketi Sözcüsü Ewa Jasiewitcz de asıl amaçlarının Gazze'ye yardım taşımak değil, bundan daha çok Filistin halkı ile dayanışma içinde olduklarını göstermek olduğunu söyledi.

Gazze'deki Filistinli Sivil Toplum Örgütleri Birliği Başkanı Emced El-Şavi, Gazze'nin asıl sorununun abluka olduğunu, abluka kalktığı takdirde bölgede herhangi bir problem kalmayacağını ifade etti.