kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tiber Irmağı taşma noktasına geldi.

Gladyatörler şehri sağanak yağışa teslim

Giriş Saati : 12.12.2008 11:23
Güncelleme : 12.12.2008 20:16
Yeni Haber
İtalya'da kötü hava koşulları ülke genelinde etkisini gösterirken, başkent Roma sağanak yağışa teslim oldu. Tiber Irmağı'nı taşıma noktasına getiren sağanak yağış, bir kişinin ölümüne, yüzlerce vatandaşın mağdur olmasına yol açtı. Roma Büyükşehir Belediyesi, doğal afet nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmesini istedi.

Roma, özellikle dün itibarıyla, rekor düzeyde sağanak yağışa sahne oldu. Yağış halen devam ederken, kanalizasyonun yetersiz olmasından dolayı kentin belirli noktalarında yollar ve meydanlar sular altında kaldı. Monterotondo semtindeki bir alt geçitte aracının içinde mahsur kalan 54 yaşındaki bir kadın öldü.

Sağanak yağış trafiği de felç etti. Çok sayıda araç kentin kimi noktalarının sular altında kalması neticesinde yolda kalırken, itfaiye ekipleri gece boyunca çalışmak zorunda kaldı. İtfaiye ekiplerinin mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için zaman zaman lastik bot ve helikopter kullandıkları dikkati çekti.

Kenti tam ortadan ikiye ayıran Tiber Irmağı'ndaki suların sağanak yağışla birlikte yükselmesi endişeyle izleniyor. Sivil savunma yetkilileri, akşam saatlerinde kentin belirli semtlerinin su baskınına maruz kalabileceğini duyurdu. Yetkililer ırmağın gerçek anlamda taşmasının beklenmediğini, ancak suların yükselmesinin nehir kenarındaki Olimpiyat Stadı ve Flaminio semtlerinde kanalizasyonun taşmasıyla su baskını yaşanabileceğini açıkladı. Olası tahliye işlemleri için güvenlik birimleri seferber edildi.

Roma Büyükşehir Belediye Başkanı Gianni Alemanno, vatandaşlara zorunlu olmadıkça araçla dışarı çıkmamaları çağrısında bulunurken, doğal afet nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmesi talebinde bulundu. Lazio Bölge Başkanı Piero Marazzo da Alemanno'nun talebini onaylayarak, Roma ve sağanak yağıştan zarar gören vatandaşların olağanüstü hal yasasından yararlandırılmasını kararlaştırdıklarını duyurdu.

AA
Haberin fotoğrafları