kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mumbai kasabına avukat yok

Giriş Saati : 12.12.2008 15:46
Güncelleme : 12.12.2008 20:16
Yeni Haber
Hindistan'da 179 kişinin yaşamını yitirdiği 26 Kasım Mumbai terör olaylarından sonra yakalanan terörist Ajmal Kasab'ın savunmasını yapacak avukat bulunamıyor.

Mumbai'deki avukatlar toplumun tepkisini çekmemek ve bir teröristi savunmayı etik bulmadıkları gerekçesi ile Kasab'ı savunmayı reddediyor. Mumbai Barosu'na mensup Dinesh Mota'ya verilen terörist Kasab'ın savunması Mota'nın bağlı olduğu baro tarafından reddedildi. Mota ise kendisinin zihnen bir teröristi savunacak durumda olmadığını söyledi. 24 yıllık avukatlık yaşamında ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını dile getiren Mumbaili avukat Dinesh Mota, bunun bir risk olduğunu bildiğinden teklif gelince titrediğini kaydetti.

Davayı almayı kabul etmemesi halinde avukatlık lisansını kaybetmekten de çekindiğini söyleyen Mota, ailesi ile görüştükten sonra işine giderek böyle bir davayı almanın etik olmayacağını bağlı olduğu birime ilettiğini açıkladı. Reddin kabul edilmesi ile çok sevindiğini belirten Mota, daha sonra bini aşkın üyesi bulunan Baronun karar alarak teröristi savunmayı reddettiğini dile getirdi. Mumbai Barosu başkanı Rihini Wagh böyle bir olayın ardından insanların duygularını anladıklarını ve ona göre hareket ettiklerini aktardı.

Baro tarafından böyle bir kararın ilk defa alındığına dikkat çeken Wagh, terör olayı ile suç kanununun arasında bir yorumlama yaparak bu karara vardıklarını ifade etti. Mumbai polisi ise Kasab için yeni bir avukat aramaya bugün ya da yarın başlanacağını ve kendisinin kanunen mahkemede temsil edileceğini duyurdu. Mumbai polisi suçla mücadele birimi müdür yardımcısı Rakesh Mehta, polisin bu olayı aydınlatmak için gerekli her şeyi hazırlayacağını beyan etti. Saldırılardan sonra Muhammed Ajmal Kasab adlı terörist canlı, 9 terörist de ölü ele geçirilmişti.

Hindistan, 26 Aralık Mumbai terör saldırıları ile alakalı olarak Pakistan merkezli Leşkeri Tayyibe örgütünü suçluyor. Pakistan ise Hindistan hükümetinden bununla alakalı kesin kanıt istiyor.

CİHAN