kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ahu Aysal'ın tercih ettiği sanatçı, ressam Zerrin Tekindor'un sergisi, Galeri Selvin'de.

Resim var mı, resim?

Adalet GÜNDÜZ
06.12.2008
Adalet Cingöz, Bebek - Arnavutköy sanat hattına uğradı ve bir galerici ile sanatsever arasındaki şu diyaloga pek inanamadı: " - Resim varmış değil mi ? / - Ama nasıl bir resim ? / - Bir yetmişe, bir ellilik bir resim arıyorum..."..
Bu kez Bebek-Arnavutköy hattına çağdaş sanat bakmaya uzanayım dedim... Hava güzeldi ya, onun da katkısı olduğunu itiraf etmeliyim. Önce Bebek'teki PG Sanat Galerisi'ne gittim. Günnur Özsoy'un keçe heykellerinden oluşan sergiyi gördüğüme nasıl memnun oldum, size anlatamam. Sergiyi 'yüzde yüz organik' olarak tarif edebilirim. Üstelik çakıl taşlarını andıran bu organik keçe heykellere dokunmak hatta onlara sarılmak bile serbestti. Tam bir Mevlevi'ye sarılıyormuşum duygusu veren keçe objelerden biriyle hayli samimi olmuşken, galerinin kapısı çalındı. Bir beyefendi, kapıyı açana, "Resim var mı," diye sordu. Kapıyı açan galeri görevlisi, galeri sahibesine bu soruyu iletmeden, gayri ihtiyari "Heykel var ama resim de var tabii," deyiverdi... Beyefendi kayboldu. Bu, Kuruçeşme Les Ottoman'ın sahibesi Ahu Aysal'ın şoförüydü. Aysal, şoföründen galeride resim olduğunu öğrenecek ve hemen gelecekti... Aysal ile Gülesçi'nin konuşmalarını heykellere sarılmaya devam ederek dinlemeyi başardım. İşte yılın diyaloğu!
Ahu Aysal: Resim varmış değil mi?
Pırıl Gülesçi: Şu anda Günnur Özsoy'un heykel sergisi var gördüğünüz gibi... Siz nasıl bir resim arıyorsunuz? Aklınızda biri var mı? Ya da bir üslup?
Ahu Aysal: Resim arıyorum...
Pırıl Güleşçi: Anlıyorum ama nasıl bir resim? Figüratif mi? Soyut mu? Mesela soyut figüratif mi? Genç bir sanatçı mı? Orta kuşak mı? Modern'lerden mi? Kimi arıyorsunuz?
Ahu Aysal: Bir yetmişe bir ellilik bir resim arıyorum...
Pırıl Güleşçi: Anlıyorum, boyutları bu ama... Ahu Aysal galeriyi bu diyalogdan kısa bir süre sonra terk etti. Ben de onu takiben galeriden çıkarken Pırıl Güleşçi'nin derin bir iç çektiğini duydum. Oradan Arnavutköy'e, Artsumer ve Galeri Selvin'e doğru yöneldim. Galeri Selvin'de Zerrin Tekindor'un resimlerine bakarken kapı çalındı. Yine o beyefendiydi. Soru yine aynıydı. Resim var mıydı... Bu kez vardı... Ahu Aysal, Zerrin Tekindor'lardan satın almak üzereyken ben mekandan ayrıldım. 1980'lerde resim alıcıları galericilere koltuklarını tarif ederler, salonlarının duvarlarının rengini söylemekten çekinmezlerdi. Buna uygun resim aramaktan... Ama görüyorum ki Boğaz hattında işler böyle bile gitmiyor!
Haberin fotoğrafları