kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ABD askerlerinin Iraklılara yaptığı işkencenin görüntüleri dünyayı sarsmıştı...

Gökdelenler O'nun eseriymiş!

06.12.2008
İkiz Kuleler'e 11 Eylül 2001'de düzenlenen saldırıdan sonra terörizme karşı savaş açan Başkan Bush, uyguladığı sekiz yıllık politikaların Ortadoğu'ya huzur, refah ve özgürlük getirdiğini savundu. Abu Dabi ve Dubai'de gökdelenlerin inşa edilmesinden kendisine başarı payı çıkardı..
2000 yılında geldiği Beyaz Saray'ı 20 Ocak'ta Barack Obama ve ailesine teslim edecek olan ABD Başkanı Geogre W. Bush, sekiz yıllık politikalarını değerlendirmeyi sürdürüyor. Daha önce "Irak halkını özgürlüğüne kavuşturan kişi" olarak hatırlanmak istediğini söyleyen Başkan Bush, sekiz yıllık politikaları sonucu Ortadoğu'nun daha özgür, daha huzurlu ve daha umutlu hale geldiğini kaydetti. Başkan Bush'un, Ortadoğu'daki değişimi anlatmak için "Abu Dabi'de yükselen gökdelenleri" örnek olarak vermesi, akıllara 11 Eylül 2001'de New York'ta yıkılan İkiz Kuleler'i getirdi.

PEMBE TABLO ÇİZDİ
Saldırıdan sonra terörizme karşı savaş açan Bush, Washington'da Demokratlara yakınlığı ile bilinen düşünce kuruluşu Brookings Institution'a bağlı Saban Center'da bu politikanın Ortadoğu'da yol açtığı değişimi şu sözlerle anlattı: "Artık kadınlar seçilmiş parlamentolarda yerini alıyor. İnternette insanlar dünya ile ilgili hayellerini anlatıyor. Abu Dabi'de gökdelenler yükseliyor. Ortadoğu'daki iş dünyası küresel ekonomiye bağlanıyor. Suudi Kralı dinlerarası diyaloğun sponsorluğunu yapıyor. Filistinli reformistler yolsuzluk ve terörle mücadele ediyor. İsrailliler, barış içinde eski topraklarını terkediyor."

BUSH'TAN IRAK İTİRAFI
Ortadoğu'nun artık korku ve karanlık dolu bir dönemi geride bıraktığını vurgulayan Bush, itiraflarda da bulundu. Irak'taki savaşın "beklenenden daha uzun ve maliyetli'' olduğunu ve Saddam'ın 11 Eylül'le ilgisinin olmadığını belirterek, yine de "Saddam'ı kontrol dışı bırakamazdık'' dedi.