kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Milletvekillerinin ''postası'' azaldı

Giriş Saati : 06.12.2008 11:34
Güncelleme : 06.12.2008 20:13
Yeni Haber
Milletvekillerinin postaneden gönderdiği bayram tebrik kartları sayısında son 2 yılda azalma oldu. Milletvekilleri, daha çok internet veya cep telefonlarına mesaj göndererek seçmenlerin bayramını kutluyor.

PTT Meclis Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, son 2 yılda milletvekilleri tarafından gönderilen posta sayısında azalma oldu. Önceki yıllarda günde 140 bini bulan posta sayısı, Kurban Bayramı öncesinde günde ortalama 20 bine kadar düştü.

Teknolojik gelişmeler nedeniyle seçmenlerine internet üzerinden davetiye gönderen bazı milletvekilleri, cep telefon numaraları bulunan seçmenlere de SMS göndererek bayramlarını kutluyor.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ORTAK KART

Gönderilen tebrik kartlarının sayısının azalmasının diğer nedeni de son yıllarda milletvekilleri tarafından ortak kart gönderilmesi. İllerin aynı partiye mensup milletvekilleri tarafından seçmenlere gönderilen kartlarda, söz konusu milletvekillerinin ismi ve imzasıyla kart hazırlanıyor.

Özellikle büyükşehirlerin milletvekilleri tarafından gönderilen ortak kartlarda, yaklaşık 9-10 milletvekilinin ismi bulunuyor. Milletvekillerinin ortak kart göndermelerinin, Meclisten gönderilen posta sayısındaki azalmaya da neden olduğu bildirildi.

GÜNDE 40-50 ÇUVAL POSTA

Öte yandan, seçmenler tarafından milletvekillerine gönderilen postalarda da azalma olduğu kaydedildi.

Milletvekillerine dağıtılmak üzere Meclise gelen günlük 130-140 posta çuval sayısının 40-50'ye düştüğü belirtilerek, bir çuvalda 1500-2000 gönderinin bulunduğu ifade edildi.

Haftanın 5 günü dağıtım yapılan postalarda, cep telefon faturaları, istek mektupları, tebrik kartları, açılış davetiyeleri ve yerel gazeteler bulunuyor.

(AA)