kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakanlık'tan seçim genelgesi

Giriş Saati : 06.12.2008 11:31
Güncelleme : 06.12.2008 20:13
Yeni Haber
Başbakanlık, yerel seçimlerin başarıyla gerçekleştirilmesi, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla başta mülki amirler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ve banka yöneticileri ile güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemlerin alınmasını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan genelgede, 29 Mart 2009 Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapılacağı anımsatıldı.

Genelgede, Anayasa'nın 79. maddesinde öngörülen, ''seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü'' ilkesine yaraşır bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlamak için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile il ve ilçe seçim kurullarının bu kapsamdaki çalışmalarına diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca da her türlü iş gücü, araç ve diğer malzeme desteği verilmesinin önem taşıdığı ifade edildi. Genelgede, şöyle denildi:

''Seçimin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu görülmektedir. İl ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirler ivedilikle alınacaktır.

Bu itibarla, önümüzdeki mahalli seçimlerin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, seçim kurulu başkanlarının talep edebileceği personel, araç, gereç ve yer tahsisi ile daktilo, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör, hesap makinesi ve kırtasiye malzemeleri ile bunları kullanabilen nitelikli iş gücü takviyesi gibi diğer ihtiyaçlarının karşılanması için başta mülki amirler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ve banka yöneticileri ile güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemler alınacak, herhangi bir aksamaya neden olunmaması için azami duyarlılık gösterilecektir.''

(AA)