kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Soyak Enerji İş Geliştirme Koordinatörü Yeşim Şişli

Soyak'tan yenilenebilir enerji atılımı

Giriş Saati : 04.12.2008 15:37
Güncelleme : 04.12.2008 21:33
Yeni Haber
Soyak; enerji alanındaki iş fırsatları, yatırım ve finansman olanaklarının değerlendirmeye alındığı Yenilenebilir Enerji Konferansı'nı platin sponsor olarak destekledi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun da desteklediği konferansta Enerji Sektörü, tarihçesi, sorunları, potansiyeli ve Türkiye uygulamaları kapsamlı olarak değerlendirildi.

Türkiye'de hayati öneme sahip olan enerji sektöründe yenilenebilir enerji kaynaklarının sunduğu büyük potansiyelin daha fazla kullanılabilmesi için yapılması gerekenler, sektöre yatırım yapan firmaların mevzuat başta olmak üzere yaşadığı sıkıntılar ve sektörün yatırım finansmanı gibi konuların ele alındığı konferansta; "Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Sektörü'nde İş Fırsatları" isimli oturumunda konuşan Soyak Enerji İş Geliştirme Koordinatörü Yeşim Şişli; 2006 yılının sonlarına doğru yatırım ve üretim portföyünün genişletilmesine yönelik adımların atıldığını beliterek; "Soyak Enerji, yeraltı rezervlerinin hızla azaldığı ve geleneksel fosil yakıtların kullanımıyla çevresel kaygıların giderek arttığı bir ortamda, küresel ölçekte artan enerji talebine, bireylerin yaşam standartlarının korunduğu ve kaynaklarının sonsuz, çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan sistemler ile kesintisiz çözümler üreten küresel bir oyuncu olmak hedefini ilke edinmiştir" dedi.

Şişli konuşmasına; "Soyak Enerji, sektörde 22 proje şirketi ve 40'ı aşkın projesi ile çalışmalarına devam etmektedir. Bugün itibari ile lisansını aldığımız ya da almak üzere olduğumuz 8 HES projemiz bulunuyor. Projelerimizden Bayramhacılı ve Güllübağ hidroelektrik santrallerinde, ekonomik krize rağmen yatırımlar ve inşaat süreçleri devam ediyor. Planlarımızda değişikliğe gitmedik. 2010 yılında Bayramhacılı Santralı, 2011 yılında da Güllübağ Santralı'nın işletmeye alınmasını planlanlıyoruz" diye devam etti.

Konferanstaki sunumunda enerji sektörü hakkında genel değerlendirmeler de yapan Şişli; "Yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılabilir olması gerekiyor. Güneş gibi yeni yenilenebilir enerji kaynaklarının devlet tarafından teşviklerle desteklenmesi gereklidir" diyerek, dünyadaki örneklere bakıldığında yenilenebilir kaynakları kullanan tesisler için uygun yatırım ortamlarının oluşturulmasında devlet tarafından teşvik uygulamaları yapıldığını vurguladı ve Soyak Enerji'nin yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine de katkıda bulunacağını belirterek; "Türkiye'nin enerji arzını karşılamak için enerji yatırımlarımızda çeşitliliğe giderek, yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanmamızı sürdüreceğiz. Hidroelektrik (HES), jeotermal, termik ve rüzgar enerjisi santralleriyle yaklaşık 1500 megawatt lisanslı kurulu güç seviyesine çıkmayı planlıyoruz." dedi.