kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Zafer Çağlayan - Rifat Hisarcıklıoğlu - Tanıl Küçük

'Sistemin çivisi çıkmışsa aspirin metoduyla olmaz'

04.12.2008
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sistemin çivisi çıkmışsa bunun ancak demokratik bir yapıyla düzeleceğini belirterek, "Aspirin metotlarıyla demokrasi olmaz" dedi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonominin krizden en az zararlı şekilde çıkması için, demokratik bir ortamın gerektiğini söyledi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Sanayi İçin Uygun Ortam" başlıklı 7. Sanayi Kongresi'nde konuşan Hisarcıklıoğlu, siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerektiğini savundu. Kayıtlı ekonomiye geçmenin şart olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, yoğun alkış alan bu değerlendirmenin ardından, 'aspirin metotlarıyla' demokrasinin kalitesinin artırılamayacağını vurguladı.

PAKET HIZLANDIRILMALI
"Demokrasinin kalitesini artırmadan güçlü ekonomiye ulaşılamayacağını" belirten Hisarcıklıoğlu, "Siz istediğiniz kadar mekanizmalar kurun, istediğiniz kadar geliştirin. Sistemin çivisi çıkmışsa, sistemin her tarafı defo doluysa biz hangi demokrasinin kalitesinden bahsedebiliriz" dedi. Piyasaları rahatlatmanın, üretimi ve istihdamı korumanın, faizleri düşürmenin yolunun, ekonomik güveni ve istikrarı kuvvetlendirmek olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, hükümetin tedbir paketi hazırlanması yönündeki çalışmalarını olumlu karşıladıklarını ve bu yöndeki adımların daha da hızlandırılmasını beklediklerini ifade etti. Büyümenin yavaşlayacağının kesin olduğu önümüzdeki dönemde mikro reformların dünden daha önemli bir hale geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Büyümenin lokomotifi özel sektör olduğuna göre, özel sektörün üzerindeki yüklerin hafifletilmesi, aslında krizin olumsuz etkilerine karşı doğrudan tedbirler almak anlamına geliyor" diye konuştu.