kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Neden dublör kullandı?

Giriş Saati : 04.12.2008 09:20
Güncelleme : 04.12.2008 21:55
Yeni Haber
AROG filminin basın gösterimi sonrasında açıklama yapan Cem Yılmaz, filmin futbol sahnelerinde dublör kullandığını anlattı. Yılmaz, filmle ilgili olarak da 'Filmde mısır bile yiyemeyeceksiniz. Ben olsam bu filme giderdim' dedi.

televizyongazetesi.com'un haberine göre; basın gösteriminde filmi izlemeye gelenlere yoklama yaparak herkesi güldüren Cem Yılmaz, bu davranışının nedenini yine esprili bir şekilde yanıtladı.

CEM YILMAZ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...



Filmden sonra aldığı reaksiyonlar için "Benim çok hoşuma gitti. biraz alkışlı, gülmeli bir seyirdi" diyen Cem Yılmaz, "Bedava izlenmesinin yanısıra bir yandan da aynı kitlenin biletli izlenmesini tercih ederim. Filmi ekibin dışında ilk izleyen seyircinin reaksiyonu çok önemil ve bu bize moral katan birşey" açıklamasını yaptı.

9 milyon dolarlık bütçeli filmin 'Tüm zamanların en pahalı Türk filmi' olma özelliğini taşımasına Cem Yılmaz şu yanıtı verdi:

"Bu filmin bütçesinin tabi ki haber niteliği var ama hayalimiz bizim daha düşük bütçe ile bu etkiyi yaratacak film oluyor her zaman. Başlarken bunların kaç paraya malolabileceğini öngöremiyoruz. Sinemadan para kazanılamıyor denilen jenerasyondan olmadık. Biz sinemadan para kazanan bir jenerasyon olduk. O nedenle, biz biraz seyirciden alabileceğimizi düşündüğümüz şeyleri de filme harcamakta bir sakınca görmeyen bir yapının artistleri olduk. Şansımızı aslında kendimiz yarattık. Seyirci bilet parasını ödeyerek bunları satın alsın istiyoruz."

A.R.O.G FİLMİNİN FRAGMANLARI







FUTBOL SAHNESİNDE ÇOK ZORLANDIK


Filmin çok ilgi çekeceği düşünülen sahnelerinden birisi olan futbol oynanan sahnenin çekimlerini anlatan Cem Yılmaz, "Futbol sahnesi bizim bir kenara ayırdığımız, mizanseli ve çekim planı ve yazarken de dramasıyla çok uğraştığımız birsahne oldu. Kısa film gibiydi. Afyon'da çekilecekti. Ancak mevsim bizi şaşırttı. Gece çok soğuk oluyordu ve bizi çok zorlayacaktı. O nedenle Ömerli'de bir taşocağına getirdik işi. Ancak hiç o kadar kolay olmadı. Çünkü aktif bir taşocağıydı" dedi.

Zafer Algöz, futbol sahnesi için hazırlanan zeminin yağmur nedeniyle bozulduğunu ve iki gün beklemek zorunda kaldıklarını anlatırken Özkan Uğur da çekim sırasında bir patlama sesi duyduklarını ve yandaki taş ocağındaki çalışmalar sırasında büyük bir taşın bir karavanın üzerine düştüğünü anlattı.

CEM YILMAZ DUBLÖR KULLANMIŞ

Sahnenin çekiminin 10 gün sürdüğünü belirten Cem Yılmaz, bir de ilginç açıklama yaptı. Futboldan hiç anlamadığını söyleyen Cem Yılmaz, dublör kullandığını belirterek "Filmde top oynanıyor ama ben hayatımda hiç topa değmedim. Ne goller, ne goller! Bir iki tane sahnemde dublörüm var. Ben çünkü hiç bilmiyorum. Topa vuramıyorum. Çok kötüyümdür. O da bizim sinemamızın görsel şölene dönüşmesi, sinema hilelerinden" açıklamasını yaptı.