kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İstanbul Valisi Muammer Güler’in (ortada) yönettiği ihale sonrası Karlıtekin ve (solda) Do&Co Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Doğudan imza attı.

THY, Ortaköy'ün yanan yalılarını otele çevirecek

04.12.2008
THY Do&Co tarihi Hatice ve Fehime Sultan yalılarının 25 yıllık kira hakkını 160 milyon YTL'ye aldı. Şirket yapıları butik otel ve restoran olarak değerlendirecek..
THY'nin yüzde 50 ortağı olduğu THY Do &Co İkram Hizmetleri, Türkiye'de butik otel ve restoran işletmeciliğine de girdi. THY Do& Co, mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresine ait olan Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını 25 yıllığına aylık 450 bin YTL artı KDV olmak üzere toplam teklif vererek toplam 160 milyon YTL'ye kiraladı. İhaleyi İstanbul Valisi Muammer Güler yönetti. Güler, gerekli rekabet ortamının sağlandığını ve muhammen bedelin yüzde 80 üzerine çıkıldığını komisyonun bu artışı yeterli ve kamu yararına gördüğünü söyledi.

6 ŞİRKET ŞARTNAME ALDI
Altı şirketin ihale şartnamesi almasına rağmen ihaleye sadece THY Do&Co ve Okay Ayran isimli kişi başvurdu. Ancak Okay Ayran'ın başvurusunda eksiklikler tespit edildiği için başvuru kabul edilmedi. Altı yıl önce yanarak harabeye dönen Ortaköy'deki Fehime Sultan Yalısı eski Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak kullanılıyordu. Hatice Sultan Yalısı ise Yüzme İhtisas Kulübü tarafından kullanılıyordu. THY-Do&Co Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin tarihi yalıları 15-20 milyon dolarlık yatırımlarla prestijli butik otel ve mekanlar yapacaklarını, projeleri 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine yetiştireceklerini söyledi.