kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

04.12.2008
İndirim aldatmasına ve kapıdan satışa ceza
Türk Ticaret Kanunu'nun TBMM'de kabul edilen maddelerine göre, işyerine yanıltıcı şekilde sahte belge asmak haksız rekabet sayılacak. Başkalarını veya mallarını kötüleyici beyanlar, karşılaştırmalı reklamlar, diploma veya ödül almadığı halde bunlara sahipmiş gibi hareket etmek cezayı gerektirecek. İşletmeler "sezon sonu" indirimi gibi kampanyalarla tüketiciyi yanıltamayacak. Hediyeyle müşterinin karar vermesi etkilenemeyecek. "Saldırgan satış teknikleri" kullanılamayacak ve kapıdan ya da yoldan çevirerek yapılan satışlar, "saldırgan satış yöntemi" olarak değerlendirilecek. Haksız rekabet fiillerini işleyenler 2 yıla kadar hapis ve para cezasıyla cezalandırılacak.

Ferroli 2009'da kombi üretimine başlayacak
Isıtma ve Klima sektöründe faaliyet gösteren Ferroli Türkiye, sermeyesini yüzde 47 artırarak yatırımlarına devam etme kararı aldı. Yapacakları 5 milyon euro yatırımla 2009'da Türkiye'de kombi üretimine başlamayı planladıklarını açıklayan Ferroli Türkiye Genel Müdürü Metin Çakmakçı, küresel kriz ortamında yatırımlarına devam etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Çakmakçı, "Ferroli İtalya'yla yaptığımız görüşmeler sonucunda, onlar da Türkiye'ye inandıklarını belirttiler" dedi.

350 milyon YTL'lik cansuyu kapışıldı
Sanayi Bakanlığı'nın, küçük ve orta boy işletmelere destek amacıyla verdiği 350 milyon YTL'lik can suyu kredisine talep patlaması yaşandı. 500 milyon YTL kredi talebi gelirken, bakanlık, talep patlaması nedeniyle önceki gün akşam itibariyle noter kanalıyla başvuruları durdurdu. Toplam 150 milyon YTL'lik fazla talebin karşılanması için de formül arayışı başladı. KOSGEB'e 2009 itibariyle 1.5 milyar YTL'lik yeni kaynak aktarımı öngörülürken, yedek listeye alınanlara da yılbaşından sonra kredi verilmesi hedefleniyor.
Hazal ATEŞ / ANKARA