kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu

İşçi izne çıktı, Koç'un beyaz yakalısı 'zamsız çalışırım' dedi

04.12.2008
Hükümetten paketin kısa süre içinde açıklanmasını beklediklerini bildiren Koç Holding CEO'su Bulgurlu, işçilere tam ve kısmi ücretli izin kullandırdıklarını, beyaz yakalı çalışanların ise zam istemediğini söyledi..
Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu, büyümedeki yavaşlamanın kalıcı olmaması için yapısal öncelikleri içeren tedbirlerin kısa süre içinde açıklanmasını beklediklerini bildirdi. Bulgurlu, AA'ya yaptığı kriz değerlendirmesinde, "Eminim ki hükümetimiz tedbirler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Kısa bir süre içinde açıklama yapılmasını bekliyoruz" dedi. Hükümetin sıkıntının farkında olduğuna inandığını belirten Bulgurlu, zamanlama açısından belki biraz geride kalınsa da yakın bir süre sonra tedbirlerin açıklanacağı düşüncesini dile getirdi. Yetkililerin güveni sarsacak, panik ve telaş yaratacak açıklamalardan uzak durmalarını isteyen Bulgurlu, "Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz. Resmi kurumlar, işverenler, çalışanlar, sendikalar el ele, müşterek işbirliği içinde olmalıdırlar" diye konuştu.

'PANİK YARATILMASIN'
Varlık fiyatları en yüksek düzeydeyken sattıkları birçok şirket sayesinde nakit pozisyonlarının çok güçlü olduğunu ve bu doğrultuda döviz ve faiz dalgalanmalarına karşı daha olumlu bir duruma geldiklerini kaydeden Bulgurlu, Yapı Kredi'de de 920 milyon YTL sermaye artışı yaptıklarını, bankanın sermaye yapısının son derece sağlam hale geldiğin anlattı. İlk 9 ayda elde ettikleri güçlü sonuçlar sayesinde önümüzdeki zor döneme avanslı bir şekilde başladıklarını ifade eden Bulgurlu, 2008'in son çeyreği ve 2009'un ise sıkıntılı olacağını kaydetti. CEO Bulgurlu, şöyle konuştu: "Kâr ve büyüme elde etmek zorlaştı. Bugünkü öngörülerle son çeyrekte ve önümüzdeki yıl, bu yılın ilk 9 ayında elde ettiğimiz birikimlerimizin bir bölümünü kullanacağız.

YÖNETİCİ ZAM İSTEMEDİ
Bu dönemde, şirketlerimiz, verimliliklerini artırarak, kapasite kullanım oranlarını optimum seviyede tutmaya gayret edecekler. Bu doğrultuda azalan kapasite kullanımlarına paralel olarak işçilerimize tam ücretli ve kısmi ücretli izin kullandırıyor, vardiya sayılarını azaltıyoruz. Ancak, bugün gelinen noktada, talebin azalması böyle devam ederse, daha radikal tedbirler almamız söz konusu olabilir. Bu bağlamda, örnek olması açısından bahsetmek istediğim bir konu var. Beyaz yaka çalışanlarımız, özellikle yönetim kadrosundakiler, büyük sağduyu göstererek, bizlere bu yıl zam almak istemediklerini bildirdiler. Biz de çalışma başlattık."
Haberin fotoğrafları