kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

UFO Müzesi'ne büyük ilgi

Giriş Saati : 02.12.2008 12:22
Güncelleme : 02.12.2008 22:05
Yeni Haber
Türkiye'deki iki UFO (Unidentified Flying Objects-Tanımlanamayan Uçan Cisimler)Müzesinden biri olan Denizli UFO Müzesi'ni 3 yılda yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Müze Sorumlusu Kemal Kerem Dalyan, müzenin faaliyetlerine 2002 yılında İstanbul'da başladığını, daha sonra gezici tır ile Anadolu'ya açıldığını söyledi. Anadolu'dan en çok Denizli'de ilgi gördüklerini belirten Dalyan, 2005 yılı Temmuz ayından itibaren de kentte yerleşik bir UFO Müzesi oluşturulduğunu hatırlattı.

UFO Müzesi'ne her yıl ziyaretçi ilgisinin arttığını ifade eden Dalyan, ayda yaklaşık bin kişinin ziyaret ettiğini, yıllık ziyaretçi sayısının da 10-12 bini bulduğunu söyledi. Müzenin Denizli'de kurulmasından sonra ziyaretçi sayısının 30 bini aştığını belirten Dalyan, şu bilgileri verdi:

''Müzemizde uzaylılar, UFO kavramı, geçmişten günümüze dünya dışı yaratıklar anlatılıyor. Ayrıca bilinen bazı dünya dışı yaratıkların da şekilleri sergileniyor. Uzaylıların dünyamıza yaptığı bilinen ziyaretleri ve bunun basına yansıdığı şekiller de gazete kupürleriyle anlatılıyor. UFO araştırmacılarının ortaya çıkardığı ilginç gerçekleri de bilgileriyle birlikte müzemizde sergiliyoruz. Ziyaretçilerimiz kamuoyuna mal olmuş bilgileri görebiliyorlar. Her ay yaklaşık bin kişi ziyaret ediyor. Bu Türkiye için güzel rakam. Bu konular artık Türkiye'de konuşulabiliyor, ön yargılı kişiler müzeyi gezdikten sonra ön yargılarından kurtulabiliyorlar. Geldikleri ortamı görüyorlar, gezilmesi gereken yer olduğu kanaatiyle tanıdıklarını buraya çağırıyorlar. Herkesi buraya bekliyoruz.''

''ABD VE MISIR'A ZİYARET ÖRNEKLERİ''

Müzede özellikle Mısır'daki, ABD'deki uzaylıların ziyaret örneklerinin büyük ilgi gördüğünü belirten Dalyan, şöyle devam etti:

''ABD'de 1952 yılında meydana gelmiş olayın görsel bilgileri ziyaretçilerimizden büyük ilgi görüyor. O yıl Beyaz Saray hava sahası yakınından cisimler geçiyor. Dergilere yansıyan fotoğrafları çekiliyor.

Olayın asıl şaşırtıcı yönü cismin manevrası ve sürati. Gök cismi manevralar yapıyor, 5 saniyede rotasını tersine çeviriyor, 90 derece açıyla dönüş yapıyor, 2 millik mesafeyi 1 saniyede gidiyor. Yapılan hesaplamalarla cismin saatteki hızının 7 bin mil olduğu anlaşılıyor, muazzam bir hız. Bu olayla ilgili gazete haberleri ve görüntüler müzemizde ilgi çekiyor. Öte yandan eski Mısır'da benzer bazı figürler ilgi çekiyor.

Özelliğin bir tapınakta bazı sütunlarda helikoptere, uçağa, UFO'ya benzer resimler ortaya çıkmış. O yıllarda bu tür şeyler görmüş olabilecekleri aklımıza geliyor ve resmedilmiş. Çünkü böyle şeyleri o yıllarda hayal etmek zor. Ayrıca varlık çizimleri var, oval kafalı bir varlık, zeta reküli ismini verdiğimiz gri bir varlık da resmedilmiş. Eski Mısırlılar uzaylılara tanrı kavramı yüklemişler ve bunu metinlerine de geçirmişler. Eski Mısırlıların uzaylılarla bağlantılı olduğu akla geliyor. Tapınakta bulunan resimler ve yazılar da müzede sergileniyor.''

MAĞARA RESİMLERİNDE UFO KAVRAMI

20-30 bin yıl önce yapılan bazı mağara resimlerinde de UFO kavramının görülebileceğini ve bu resimlerden örneklerin müzede bulunduğunu belirten Kemal Kerem Dalyan, bazı gerçeklerin vatandaşlara müzede anlatıldığını, dünya dışı ziyaretçilerle herkesin karşılaşabileceğini vurguladı.

Müzede UFO kavramını geçmişten günümüze kadar doğru şekilde anlatmaya çalıştıklarını belirten Dalyan, ziyaretçilerin müzeden memnun ayrıldığını ve kulaktan kulaya yayılan bilgilerle ziyaretçi sayısının arttığını söyledi. Özellikle öğrenci gruplarının müzeye ilgi gösterdiğini belirten Dalyan, şöyle devam etti:

''Öğrenci grupları daha fazla ilgi gösteriyor, sebebi zihinler biraz daha açık, açık bir zihinle gelip inceleme fırsatı buluyorlar. Onlar için heyecan verici, yetişkinlerden daha fazla heyecanlanıyorlar. İlgilerini çekiyor. Ziyaretçiler özellikle arşivimizden çok etkileniyorlar. UFO hakkındaki gerçekler, dünyada ve Türkiye'deki son gelişmeler takip ediliyor, ziyaretçilere sunuluyor.''

(AA)