kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

84 yaşında ''vatandaş'' oldu

Giriş Saati : 02.12.2008 15:04
Güncelleme : 02.12.2008 22:05
Yeni Haber
Yaklaşık 40 yıldır Kayseri'de yaşayan Ağrılı Hatice Esendemir (84), ilk kez nüfus cüzdanı almanın mutluluğunu yaşadı.

1924 yılında Ağrı'da dünyaya gelen Hatice Esendemir'e ''kız çocuğu'' olduğu gerekçesiyle ailesi nüfus cüzdanı çıkarmadı. Okula gitmediği için okuma-yazma öğrenemeyen, Türkçe de konuşamayan Esendemir, genç yaşta, Mehmet Yıldız ile evlendi, ancak nüfus cüzdanı olmadığı için resmi nikah yaptıramadı. Yaklaşık 40 yıl önce de ailesiyle birlikte Kayseri'ye yerleşen Esendemir'in, dünyaya getirdiği 8 çocuğunun nüfus cüzdanına da eşinin resmi nikahlı karısının adı yazıldı.

Nüfus kaydı olmadığı için özellikle resmi kurumlarda çeşitli sorunlar yaşayan Hatice Esendemir, yanında yaşadığı kızı Ayşe Akpolat'ın (38) girişimleri sonucu 21 Ocak 2008'de nüfus cüzdanı almak için Melikgazi Nüfus Müdürlüğüne başvurdu. Nüfus müdürlüğü çalışanlarının çabaları sonucu işlemleri yaşlak 11 ayda tamamlanan Hatice Esendemir'in nüfus kaydı yapıldı. 84 yaşında vatandaşlığa geçen Hatice Nine, nüfus cüzdanını da Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim'den aldı.

Dirim, Hatice Esendemir'in bundan sonra resmi işlemlerinin daha kolay yapılabileceğini belirterek, yeşil kart ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da yardım alabileceğini söyledi. Esendemir'de yaşadığı mutluluğu dile getirirek, bugünü ''doğum günü'' olarak kutlayacağını kaydetti.

Melikgazi Nüfus Müdürü Mehmet Bozkurt da yaşlıların nüfus kayıt işlemlerinin bazen 3-4 yıl sürdüğünü ifade ederek, Hatice Esendemir'in nüfus kayıt işlemlerinin çok kısa bir sürede yapıldığını belirtti. Bozkurt, Esendemir'in 29 Mart yerel seçimlerinde de ilk kez oy kullanabileceğini bildirdi. Nüfus cüzdanını alan Hatice Esendemir, daha sonra kızı ve damadı ile birlikte yeşil kart başvurusu yaptı.

(AA)