kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TIR alt geçide sıkıştı

Giriş Saati : 02.12.2008 10:54
Güncelleme : 02.12.2008 22:05
Yeni Haber
Bakırköy'de, gece demiryolu alt geçidine takılan dorseli TIR, sabah itfaiye tarafından vinçle kurtarıldı. Geçit yüksekliğini hesaba katmayan sürücünün kullandığı TIR, trafiğin de kilitlenmesine neden oldu.

Hadımköy'den TIR dorsesine yüklediği boş konteynerle yük almak için Zeytinburnu'na doğru yola çıkan Arslan Öztürk'ün başına gelmedik kalmadı. 34 FF 4163 plakalı TIR'ıyla seyreden Öztürk, Bakırköy Ekrem Kurt Bulvarı üzerinde demiryolu alt geçidinen geldiğinde dorsedeki boş konteyner alt geçide çarparak sıkıştı. Olay yerine polis çağıran sürücü, bir yandan da çalıştığı taşımacılık firmasını aradı. Öztürk'e şirket yetkilileri, "Şu anda vinç bulamayız sabaha kadar bekle" talimatını verdi.

Polis de tutanak tutup olay yerinden ayrıldı. Sabah trafik yoğunluğunun artmasıyla sürücüler sıkışan TIR'ı gördü ve itfaiyeyi aradı. İtfaiye erleri ve sürücü bir süre aracı nasıl kurtarabileceklerini tartıştı. Sürücü, lastikleri indirme teklifini "Konteyner o zaman devrilir" diyerek geri çevirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen itfaiye vinciyle konteyner yol üzerine indirildi. Vinç tarafından kaldırılan konteyner, daha sonra yol kenarına dikkatlice bırakıldı. Sabaha kadar aracının başında kalan sürücü, şaşkınlık içinde çalışmaları izledi. Öztürk, daha sonra aracını yol kenarına aldı, tıkanan trafik de bir nebze olsun rahatladı.

TIR sürücüsü Öztürk, "Konteynerin yüksekliği 2,90, aracım da 1,10. Yani toplamda 4 metre yükseklik ediyor. Geçidin üzerinde 4,20 yazıyor ama herhalde daha alçak, yoksa geçerdi." diye konuştu. Aracını yol kenarına çeken Öztürk, daha sonra çaresizce şirketinin konteyneri kaldırmak için göndereceği vinci beklemeye başladı.

Olayın ardından TIR dorsesi ve konteyner basın mensupları tarafından metre yardımıyla ölçüldü. Ölçüm sonucunda konteynırın yüksekliği 2,90, dorsenin yüksekliği de 1,30 çıktı. Üst geçidinde yüksekliğinin ölçüm sonucunda 4,24 geldiği görüldü. Normal şartlarda takılmaması gereken konteynırın geçitten geçerken, esneme sonucu geçide takıldığı sanılıyor. Bu arada demiryolu alt geçidi de çarpmanın etkisiyle kısmen zarar gördü. Banliyö treni geçidi üzerinden geçerken yolcularında merak içerisinde aşağıda olanları anlamaya çalıştıkları gözlendi.

(CİHAN)