kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Berlin 2008

24.10.2008
Costa- Gavras, Jüri Başkanı (Yönetmen)
Politik sinemanın büyük ustalarından Costa- Gavras, 2008'de Berlin Film Festivali'nin jüri başkanıydı. 1969'da çektiği Z'yle üne kavuşan ve Müzik Kutusu filmiyle 1990'da Altın Ayı kazanan Costa-Gavras yaşayan en önemli film yönetmenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Diane Kruger (Oyuncu)
Wolfgang Petersen imzalı Troya'nın yıldızı Diane Kruger, Nicolas Cage'le National Treasure: Book of Secrets filminde rol aldı. Josh Hartnett'le Wicker Park, Richard Gere'le Hunting Party'de oynayan Kruger 1976 doğumlu ve geleceği parlak bir Hollywood yıldızı.

Uli Hanisch (Yapım Tasarımcısı)
Uli Hanisch'in imza attığı işler arasında Patrick Süskind uyarlaması Koku da var. Tom Tykwer filmlerinin yapım tasarımcısı olarak bilinen Hanisch, Clive Owen ve Naomi Watts'ın başrolleri paylaştığı yeni Tykwer filmi International'in tasarımını da yaptı.

Walter Murch (Ses Tasarımcısı)
Pek çok defa Oscar ödülü kazanan Walter Murch, Francis Ford Coppola'nın efsanevi filmi Kıyamet'in ses tasarımını yaptı. Ses tasarımcısı olarak son 30 yıl boyunca aralarında Baba'nın da olduğu filmlerde pek çok defa Coppola'yla çalıştı. Ayrıca kendisi George Lucas, Jerry Zucker ve müteveffa Anthony Minghella'nın gözdesi olarak biliniyor.

Shu Qi (Oyuncu)
Asya sinemasının yıldızlarından olan Shu Qi, 50'den fazla filmde rol aldı. Batılı izleyici onu Transporter'daki rolüyle tanıyor.

Alexander Rodnyansky (Yapımcı)
Ukraynalı Alexander Rodnyansky, Rusya'nın önde gelen prodüktörlerinden. Moskova'daki CTC medya holdinginin patronu da olan Rodnyansky aynı zamanda bir yönetmen.

Altın Ayı Tropa de elite (Özel Tim), Jose Padilha
Jüri Özel Ödülü Standard Operating Procedure, Errol Morris
En İyi Yönetmen Paul Thomas Anderson, Kan Dökülecek
En İyi Kadın Oyuncu Sally Hawkins, Happy-Go-Lucky
En İyi Erkek Oyuncu Reza Najie, Avaze Gonjeshk-ha
En İyi Senaryo Wang Xiaoshuai, In Love We Trust
Haberin fotoğrafları