kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

En pahalı İstanbul mu?

BURCU ALDİNÇ
28.11.2008
İstanbul, eğlence sektöründe New York gibi metropollerle yarışır hale geldi. Dünyanın en pahalı şehri seçilen Moskova'da bir fincan kahve yaklaşık 15 YTL. Peki ama İstanbul'da fiyatlar ne durumda? Londra, Paris ve New York'taki restoranlarla İstanbul'u kıyasladık, kim daha pahalı, nedenleriyle araştırdık... ..
İstanbul, gece hayatında New York, Londra ve Paris gibi şehirlerle yarışır hale geldi.
Zuma, Spice Market gibi birçok ünlü restoran çoktan İstanbul şubelerini açtı.
Robert De Niro'nun sahibi olduğu Nobu da çok yakında İstanbul yeme-içme hayatına dahil olacak. Peki ama tüm bu restoranların Türkiye pazarına girmeleri iyi mi oldu, kötü mü! İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı şirketi Mercer'in altı kıtada, 143 şehir arasında yaptığı araştırmada, İstanbul dünyanın en pahalı 15.
şehri seçildi. Birinci sırada bahşiş dahil bir fincan kahvenin yaklaşık 15 YTL olduğu Moskova geliyor. Listede 14. sırada yer alan New York'un ardından gelen Türkiye'de de fiyatlar Moskova'dan pek de aşağı kalır değil. İstanbul'un en şık restoranlarından Papermoon'da bir kase çorbanın fiyatı 20 YTL'den başlıyor. 40 YTL'ye salatalar ve 60 YTL'ye deniz ürünleri mevcut. İşletmeciler ve restoran sahiplerinden bazıları pahalı olduklarını kabul ediyorlar ve savunma olarak, "Her şey ithal geliyor, içki için de biz diğer ülkelerden çok daha fazla vergi ödüyoruz," diyorlar. Bir de "New York, Londra kalitesinde hizmet veriyoruz. Oysa fiyatlarımız oradaki lüks restoran ve gece kulüpleriyle karşılaştırıldığında çok daha düşük kalıyor," diyenler var. Biz de sizin için New York, Londra ve Paris'teki lüks restoranlarla İstanbul'dakileri karşılaştırdık. Hangisi daha pahalı rakamlarla göz önüne koyduk. Sonuç mu: Yemekte Türkiye birçok restorana oranla daha ucuz ama iş içkiye ve yabancı soslu yemeklere gelince maalesef İstanbul'daki restoranların eline kimse su dökemiyor...