kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Geçmişin Altın Portakal jürilerinden

24.10.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Geçmişin Altın Portakal jürilerinden
* 2007 Genco Erkal jüri başkanı olarak görev yaptı.
Ödüller Yumurta, Yaşamın Kıyısında ve Mutluluk arasında paylaştırıldı. Rıza ile Adem'in Trenleri'nin es geçilmesi küçük bir hayalkırıklığı yarattı.

* 2006 Şerif Gören jüri başkanı olmuştu. İddialı bir yıldı. Takva, İklimler, Cenneti Beklerken, Kader ve Eve Dönüş favoriler arasındaydı. Fakat Kader jürideki üyelerinin çoğunluğunu etkilemişti.
Gören, Eve Dönüş'ün büyük ödülü alması için epey çaba harcasa da başarılı olamadı ve karar verildikten sonra festival bitmeden İstanbul'a döndü.

* 2005 Ferzan Özpetek başkanlığındaki juri radikal bir karar vererek Türev'i En İyi Film seçmişti. Karar epey tartışılmıştı. Sonradan iki farklı sinemanın temsilcisi Nuri Bilge Ceylan ile Yılmaz Erdoğan'ın epey tartıştığı ortaya çktı. Öyle ki bir ara jüri toplantısı sinema dersine bile dönüştü.
Filmler DVD player'a takıldı, sahneler izlenerek kıyaslamalar yapıldı.

* 2004 70 küsür kişilik bir jüri olunca her şey ayan beyan ortaya dökülmüştü.
İki turlu bir sistem denenmişti. İlk önce adaylar açıklandı. Yazı Tura'nın büyük ödülü alması konusunda jüri üyeleri hemfikirdi. Fakat adaylar arasında Mustafa Hakkında Herşey filmi öne çıkınca epey kulis yapıldı ve Meleğin Düşüşü ikinci film oldu.

* 2002 Şerafettin Gür jüri başkanı olarak görev yaptı.
Yarışmada da yedi film vardı. Uzak'ın kazanması kaçınılmazdı. Fakat birtakım jüri üyeleri ısrarla Osman Sınav'ın Deliyürek filmini En İyi Film seçtirmek için çaba harcadı.

* 2001 Şerif Gören başkanlığındaki jüri Handan İpekçi'nin Büyük Adam Küçük Aşk filmini öne çıkarmıştı. En İyi Film dahil dört ödül verilmişti.
Üstelik bazı kadın jüri üyelerinin ısrarlı karşı oylarına karşın.

* 2000 Jüri başkanlığını Orhan Aksoy'un yaptığı Antalya jürisinde genel eğilim Güle Güle'den yanaydı. Eylül Fırtınası da benzer şekilde gündeme geldi. Hatta 'rahmetli' Aksoy, "Ben de dedeyim, filmden çok etkilendim, zaman zaman ağladım" dedi. Lakin üç ya da dört kişinin seçimi 'gençlik'ten, Derviş Zaim'in Filler ve Çimen'inden yanaydı. Ama sonuçta oy çokluğuyla 'Güle Güle' filmi ipi göğüsledi.