kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Haşmet Babaoğlu, Nebil Özgentürk, Hıncal Uluç ve Sunay Akın (soldan sağa) her pazar Yaşamdan Dakikalar'la atv'de.

Televizyon klasiği kitap oldu

07.11.2008
Televizyon ekranlarında dört yıldır kesintisiz yayınlanan Yaşamdan Dakikalar, şimdi kitap olarak karşımızda. Ayrıca 110 dakikalık DVD hediyesi de var.....
Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu, Sunay Akın ve Nebil Özgentürk... İşte bu dört usta yorumcu, atv'de yayınlanan Yaşamdan Dakikalar programında, izleyiciyi her hafta hayatın içinde gezdiriyor, doyumsuz sohbetleriyle bilgilendiriyor, keyiflendiriyor, düşündürüyor, hayata farklı pencerelerden bakmayı, hayatın farklı yönlerini görmeyi sağlıyor. Yayına başladığından bu yana hep aynı ilgiyle izlenen programın şimdi de kitabı çıktı. Turkuvaz Kitap tarafından aynı adla yayımlanan kitapta, programın en ilgi gören, en keyifli bölümleri resim ve çizimler eşliğinde sunuluyor. Yine programlardan seçilmiş 110 dakikalık DVD hediyesi de olan kitap hem okuma, hem izleme imkanı sağlıyor.
192 sayfalık kitap, 19 YTL'den satılıyor.
Yaşamdan Dakikalar'ın ortaya çıkış hikâyesi şöyle: Dört kültür adamı, dört farklı bakış açısı. Yaşamdan Dakikalar'ı yıllardır bir televizyon klasiği haline getiren, tiryakiler oluşturan, diğer programların üstüne çıkaran dört kişi: Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu, Sunay Akın ve Nebil Özgentürk. Gazeteci, televizyoncu, yazar, şair, sinemacı vb. kimliklerinin çok ötesine taşan çalışmaları ve fikirleriyle kültür ve sanat adına uğraş vermiş, yıllardır yazılarıyla insanlarımıza yol arkadaşlığı yapmış dört usta.
Bu dört kişi, Nebil Özgentürk'ün bir projesi olarak hayata geçirdikleri Yaşamdan Dakikalar adlı kültür-sanat programını izleyiciyle buluştururken, programın bu kadar sevileceğini belki kendileri bile tahmin edememişti.
Yayınlanmaya başladığı günden bu yana, pek çok popüler diziyi ve yarışma programını gölgede bırakarak yüksek izlenme oranlarına ulaştılar, eksilmeyen bir ilgiyle izlendiler.

YAŞAYAN BİR PROGRAM
Yola Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu, Kenan Onuk ve Nebil Özgentürk dörtlüsüyle çıkmışlardı. Spor yorumcusu, caz tutkunu bir entelektüel olan Kenan Onuk'un amansız bir hastalığa yakalanıp, üç yıl önce aramızdan ayrılmasından sonra Sunay Akın'ı aralarına alarak programa devam ettiler. Peki Türk insanını saatlerce televizyonun önünde tutan bu programın sırrı neydi? Yaşamdan Dakikalar, yukarıda kısaca tanıtmaya çalıştığımız bu dört ismin bir masa etrafında, haftanın gelişen, ses getiren kültür-sanat olaylarını konuştuğu, gördükleri yerleri, gezdikleri sergileri, katıldıkları programları tartıştığı, eleştirdiği, şiirle bezeli, keyifli sohbetlerle süslenen canlı, yaşayan bir program. Dördü de, bizim düşüncelerimize de tercümanlık ediyor, gözümüzden kaçanları hatırlatıyor, bizi hayatın içine çekiyor.
Program doğal olarak tüm enerjisini hayattan alıyor. Yaşamdan Dakikalar bir bakıma, yaşarken zaman ayıramadığımız dakikaların, anların söze döküldüğü bir kültür programı.
İlk olarak TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yaşamdan Dakikalar, her pazar atv'de izleyicisiyle buluşuyor.
Turkuvaz Kitap yetkilileri, bu programı Turkuvaz Kitap'ın Yaşam Dizisi'ne katmak ve kitaplaştırıp kalıcı kılmak istediklerini, programı sunan dört ustanın da bu heyecanı paylaştıklarını söylüyor: "Öncelikle ilk 50 programı ele alıp taradık, elinizdeki kitap bunların içinden seçtiklerimizle oluştu. Seçmek hiç kolay olmadı, bize kalsa 50 programın tamamını, eksiksiz koyardık kitaba, öylesine keyifli, öylesine kaliteliydiler. Ama mümkün olmadı tabii. Neyse ki, Yaşamdan Dakikalar yola devam ediyor, 200. bölümünün yayına hazırlandığını biliyoruz. Demek ki elimizde hazırlanmayı bekleyen üç kitap daha var. Buradan iki değerli sanatçıya teşekkür etmek istiyoruz: Öncelikle Yaşamdan Dakikalar programına gelerek çekimler yapan usta fotoğrafçı Ara Güler'e; yine program için çizgi filmler hazırlayan ve bu çizimleri kitapta kullanmamıza izin veren usta çizer Musa Kart'a..."
Haberin fotoğrafları