kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Miting ses aracının üzerinde bulunan Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa başını köprüye çarparak ağır yaralandı. Gözaltına alınan şoförün alkollü olduğu ileri sürüldü

'Krizin bedelini işçilere ödetmeyin'

Göksel ÇAĞLAV - ANKARA
29.11.2008
Kriz başladığından bu yana ülkedeki ilk büyük işçi-memur eylemi başkentte yapıldı. "Krizin bedelini ödemeyeceğiz" temalı mitingde arbede çıktı, polis biber gazı kullandı..
DİSK ve KESK tarafından "Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz" temasıyla düzenlenen "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi", Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kriz dönemindeki ilk büyük işçi memur mitingine, olayların gölgesi düştü. İl dışından gelen katılımcıların bulunduğu otobüsler, başkentin 4 giriş yolunda toplanarak sabah saatlerinde Hipodrom Alanı'na girdi. Otobüslerden inenler Ankara Garı önünde bir araya geldi. Katılımcılar, daha sonra mitingin gerçekleştirileceği Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşe geçti. Mitinge katılanlar "Krizin faturasını patronlar ödesin'', "Zamlar geri alınsın'', "Hamd olsun direniyoruz'' sloganları atıp, "Şirketleri değil, gezegeni kurtarın'', "Enerjiye değil, emekçiye zam'', ''İşten çıkarmalar durdurulsun'' dövizleri taşıdı. 5 bin polisin görev yaptığı mitinge, Türk-İş'e bağlı sendikalar, bazı siyasi parti destek örgütü ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

'BU HÜKÜMETE İLK İHTAR'
Çıkan olayların yatışmasının ardından kürsüye çıkan KESK Başkanı Sami Evren, IMF ile yapılan pazarlıkların durdurulmasını, yapılan zamların geri çekilmesini ve işten çıkarmaların yasaklanmasını istedi. "IMF ve Dünya Bankası ile dost olmayı başaran iktidar, kendi vatandaşlarıyla, işçilerle, emekçilerle dost olamaz" diyen Evren, mitingin hükümete ilk ihtar olduğunu söyledi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de, krizin Türkiye'yi "teğet" geçmediğini belirterek, "Kriz tam kalbimize saplandı. Ama şimdi ağlama zamanı değil. Teslim olma zamanı hiç değil" diye konuştu. Sermayenin saldırılarına karşı bütün illerde ve ilçelerde, iş yerlerinde 'emek cepheleri' oluşturulmasını isteyen Çelebi, tüm şehirlerde oluşturulacak 'krize karşı mücadele kürsüleri'nde işten çıkarılanların ve işyerleri kapananların sorunlarını dile getirebileceklerini söyledi.