kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

21. yüzyılın kulaklıkları

KAYA GENÇ
28.11.2008
Bir zamanlar Walkman'in, Discman'in, iPod'un yanında gelen kulaklıklarla yetinmeyi tercih ederken bugün birbirinden iddialı kulaklıklar arasında tercih yapmak durumunda kalıyoruz. 'Noise cancelling'den 'Hi-Fi sound'a, kulaklık deyince öne çıkan kavram ve modellere baktık.....
Bu kulaklıklar çok marifetli
SONY MDR- NC6
169 YTL'ye satılan bu Sony marka kulaklık, 'noise-cancelling' özelliğiyle sizi bulunduğunuz ortamdam koparıyor, zengin bir ses sunuyor ve taşıma kolaylığı sağlayacak biçimde 'katlanabiliyor'. Tek bir pille çalışan kulaklık, 30 saate kadar sizi dış dünyanın gürültüsünden kurtarma iddiasında. Ayrıca uçağa bindiğinizde kulaklığın özel ucu sayesinde MDR-NC6'yı hemen koltuğa entegre edilmiş ses sistemine bağlayabilirsiniz.

PHILIPS SHC8525
Büyük kulaklıkların en büyük sorunlarından biri, çok kullanılınca kulakta baskı ve biraz da ağrı yapmaları... Philips'in SHC8525 model kablosuz kulaklığı bunu engellemek için özel ergonomik bir tasarıma sahip.
Ayrıca kulaklığın 'cushion' (yastık) tabir edilen bölgesi de dinleyenin rahatlığı düşünülerek hazırlanmış.
10-22.000 Hz arası sesleri yeniden üretebilen kulaklığın kablosuz FM teknolojisi sayesinde salondaki filmin seslerini yatak odasından dinleyebilirsiniz. Kulaklığın baz istasyonu aynı zamanda şarj istasyonu görevini de yerine getiriyor.

SONY MDR-RF800RK
Bu modeli daha çok ev kullanımı için öneriyoruz. 129 YTL'lik Sony MDR-RF800RK, kablosuz kulaklıklar arasında öne çıkan modellerden. Gürültü engelleyici 'noise-cancelling' teknolojisini de destekleyen bu şarj edilebilir kulaklığın bir de özel saklama kutusu var.

GRADO SR-325i
500 YTL'den biraz fazla bir bütçe ayırarak dünyanın en kaliteli kulaklıklarından Grado SR-325i'ye sahip olmak mümkün. DJ'lere tavsiye ettiğimiz bu kulaklık çok net bir ses sağlıyor, bass'lar mükemmel, ancak dışarıda kullanmaya uygun olmayan oldukça büyük bir kulaklık bu.

SENNHEISER HD-25 DJ
Sennheiser HD-25 DJ kulaklık, konusunda ciddi olanlar için...
Yoksa bu 700 YTL'lik kulaklığı almaya gerek yok. Özellikle profesyonellere önerilen bu model, arka plan gürültüsünü ortadan kaldırıyor, doğrudan ses odaklanmayı mümkün kılıyor.
Kulaklığın kablosu dış etmenlere dayanıklı, iki defa kullandıktan sonra bozulmayacağından emin olabilirsiniz.

KOSS KEB-24
Profesyonel kulaklık modelleriyle öne çıkan Koss'un bu, kulak içine giren mütevazı modeli 65 YTL'lik düşük fiyatına rağmen oldukça başarılı bir performansa sahip. Kulak kısmının hemen dışına yerleştirilen 'dinamik element' yöntemiyle frekans aralığı genişletilmiş, kulağınıza tam otursun diye küçük, orta, büyük boy silikon adaptörleri var.
Böylece kulaklığın kulaktan düşmesi sorunu ortadan kalkıyor.

SHURE SE110
SE110 ses yalıtımlı kulaklık 'Balanced MicroSpeaker' özelliği ile hem dış sesleri bloke ediyor hem de ses yalıtımı sağlıyor. Taşınabilir MP3, DVD, CD çalar ve diğer ses kaynaklarını kullananlar için ideal olan bu kulaklık, dış seslerin yüzde 90'ını kesiyor. Kişisel kulak adaptasyon kiti de her kulak boyunda sorunsuz uyum sağlıyor. 280 YTL'lik kulaklığın küçük bir de taşıma çantası var.
Haberin fotoğrafları