kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
Gurme
Rizotto pişirmek pilavdan kolay
Kabuklu deniz mahsulleri, safran ve porçini mantarıyla pi.irilip üzerine parmesan peyniri koyulan lezzetli bir rizottoya kim hayır diyebilir! Ama iyi bir rizotto için pirincin seçimi de çok önemli Farkındayım birçok okurum şimdi, "Mis gibi tereyağlı, iyi demlendirilerek taneleri tel tel olmuş güzelim pilav dururken, rizottonun lafı mı olur?" diyecektir. Sonuçta üzerine biraz parmesan peyniri serpilmiş, pilavla karşılaştırıldığında lapamsı bir pirinç yemeği için neden bu kadar gürültü koparıldığına birçok kişi akıl erdiremeyecektir. Ancak rizottonun lapa gibi yapış yapış değil de, kıvamlı, kremamsı bir dokuda, kabuklu deniz ürünleri, safran, porçini mantarı, hatta beyaz trüf ile pişirilmişini tatma olanağını bulan kişi, eğer köktenci bir pilavsever değil de farklı mükemmel lezzetlere de açık biriyse, önyargılarını bir yana bırakır. Hatta belki de rizotto konusunda düşünceleri değişebilir. Bir kez rizottoya gönlünü kaptıran ise onun hakkında konuşmaktan, en iyisinin nasıl yapıldığı, hangi şarapla daha iyi gittiği üzerine ahkam kesmekten geri durmaz. 1948'de, o günlerde yeni vizyona giren Giuseppe di Santis'in yönettiği, başrolü üstlenen Silvana Mangano'yu şöhretin zirvesine ulaştıran Acı Pirinç filmi, çeltik tarlalarında çalışanların zorlu yaşamını...