kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Viaport Genel Koordinatörü Muzaffar Gülöz

Boyner, dönemsel kiralamayla Viaport'ta ucuz malını eritecek

PINAR ÇELİK
29.11.2008
Viaport, 3 bin metrekarelik boş alanı dönemsel kiralayıp markaların outlet eritme yeri olmaya hazırlanıyor. Bu ilk modelden ilk yararlanan marka ise Boyner olacak..
Son dönemde gerek mağazaların gerekse alışveriş merkezi (avm) yöneticilerinin aralarında sorunlara yol açan kiralama sorunu Türkiye'de yeni bir iş modeli yarattı. Eski çadır günlerinden yola çıkan Kurtköy'de kurulu outlet avm'si Viaport'un içindeki 3 bin metrekarelik sinema alanı artık farklı markaların outlet ürünlerinin satışını gerçekleştirecekleri dönemsel kiralanabilir bir alan olarak hizmet verecek. Yılbaşı öncesi 3 bin metrekarenin tamamını üç ay boyunca kiralamak üzere Boyner ile el sıkışmaya hazırlanan Viaport'ta Boyner'in ayrıca bir de outlet mağazası bulunuyor. Ancak Boyner dönemsel kiraladığı alanı sadece elindeki outlet stoğunu yılbaşı, bayram, sevgililer günü ve okul tatili öncesinde eritmek için kullanacak.

ÇADIRLARDAN ESİNLENDİ
Viaport Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz, eski çadır günlerini daha modern bir hale getirip son zamanlarda cazibesini artıran outlet merkezlerine ek olarak yarattıkları iş modelinin Viaport için yeni bir müşteri kitlesi yaratacağını söyledi. "Perakendecilerle konuşurken büyük bir talep aldık. Derimod'un Başkanı Ümit Zaim ve Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kiğılı şu işi patlat biz de gelelim dediler. Birçok marka şimdiden tarih alıyor. Şu an o alan büyük bir departman store tarafından üç aylığına kiralandı" diyen Gülöz, firmanın büyüklük ve ürün gamına göre kiralama dönemlerinin de değişeceğini ifade etti