kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘BÜYÜMENİN PARÇASI OLACAĞIZ’ Nestlé Dünya Başkanı Paul Bulcke, büyüyen bir toplum olarak nitelediği Türkiye için "Bu büyümenin bir parçası olmak istiyoruz" ifadesini kullanıyor.

100 yıldır bu topraklardayız 100 yıl daha burada olacağız

BARIŞ ERGİN
30.11.2008
Türkiye'de 100'üncü yılına giren Nestlé'nin dünya başkanı Paul Bulcke, 2009'da 75 milyon YTL yatırım yapacaklarını söyledi ve ekledi: "100 yıl daha buradayız"..
Bundan tam 148 yıl önce bir eczacı anne sütü içemeyen çocuklar için bir ürün yarattı ve hayat kurtardı. Eczacı Henri Nestlbu ürünle kurduğu şirket 2007'de 89.9 milyar dolarlık satış rakamına ve 276 bin kişilik bir güce ulaştı. Aslında Henri Nestlyalnız değil. 19'uncu yüzyıl sonunda eczacılar iyi çalışıyor olsa gerek ki Coca-Cola diye bir dev de yine yerel bir eczacı tarafından kuruldu. NestlTürkiye'deki geçmişi ise tam 100 yıl. NestlDünya Başkanı Paul Bulcke bu nedenle geçtiğimiz gün Türkiye'ye geldi. Hedeflerini açıklayan Bulcke, bir 100 yıl daha bu topraklarda olmak istediklerini söyledi. Bulcke büyüyen bir toplum olarak nitelediği Türkiye için "Bunun bir parçası olmak istiyoruz" diyor. Türkiye'deki ilklere vurgu yapan Bulcke, 1933'te üretilen ilk Antepfıstıklı çikolata Damak'ı, 1968'de ilk sürme çikolata Chokella'yı ve 1984'te ilk hazır kahve Nescaförnek verdi.

REKABET KEYİF VERİYOR
Bulcke, 2009'da Türkiye'ye 75 milyon YTL yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Ama birleşme veya satın alma konusunda ser verip sır vermedi. Bulcke rekabet ile ilgili olarak da, "İşimizi çok sevdiğimiz için, Türkiye'de güçlü rakiplerimiz olması bizim işimizden keyif almamızı sağlıyor ve bizi motive ediyor" dedi. 2008'in ilk dokuz ayında, tüm dünyada, yüzde 8.9'luk bir organik büyüme ve yüzde 3,.4'lük gerçek iç büyüme gerçekleştiren Nestlkrizden en az etkilenen şirketlerden. Hammadde fiyatlarındaki değişimler de fazla etki yapmamş
Haberin fotoğrafları