kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Niye paket açıklamıyor deniyor illa ambalajlı paket mi olacak!'

Ergun AKSOY - KIZILCAHAMAM
29.11.2008
Başbakan Erdoğan küresel kriz nedeniyle "paket, paket" diyenlere, "İlla ambalajlı paket mi olacak" sözleriyle tepki gösterdi, "Biz uygulamaya başladık bile" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 13. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasında küresel krizi değerlendirdi. Erdoğan, krizin Türkiye'yi etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Yağmurda yürüyüp ıslanmamak mümkün değil" dedi. Sermaye akımının yavaşladığını, faiz ve döviz kuru üzerinde baskı oluştuğunu, reel sektörün bu süreçten etkilendiğini kaydeden Erdoğan, "Küresel krizi, ilk sinyalleri alınmaya başladığından bu yana çok büyük ihtiyat ve dikkatle izliyoruz" dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümet niçin reform paketini açıklamıyor diyorlar. İlla bunun adı ambalajlı bir paket mi olacak? Biz uygulamaya başladık bile, sen bunun farkında değilsin ben ne yapayım. 'Geç kalındı, önemsenmedi, ihmal edildi gibi' ithamlar son derece yersiz ve haksızdır."

'OTO PILOTA BAĞLANSIN'
Erdoğan, ekonomideki iyileşmelerin tesadüfi olduğu yönündeki eleştirilere ise esprili yanıt vererek, "Beyler öyleyse iktidara gerek yok, oto pilot sistemine bağlanılsın" dedi. Paketin peyderpey uygulandığını belirten Erdoğan, 'Varlık Barışı' konusundaki yasal düzenlemenin bunun ilk adımı olduğunu, hisse senetlerinde spotajın kaldırılması ve mevduat güvencesinde yetkinin Bakanlar Kurulu'na alınmasını da bu çerçevede atılmış adımlar olduğunu kaydetti. Erdoğan enflasyonla ilgli şunları söyledi: "Yüzde yüzleri aşan enflasyon oranlarına şahit olan bu millet, işte bu dönemde tek haneli oranları gördü. Şimdi diyorlar ki '11 puan oldu, 12 puan oldu. Çift haneye çıktı.' 11 puan da olsa bizden kaynaklanmayan bir krizin olduğu dönemde. Biz yüzde 30 enflasyonla bu ülkeyi devraldık mı? Şu anda nerede 11...Demek ki 30'dan 11'e indirmişiz."