kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Önce iyice anla sonra tıkla"

Giriş Saati : 26.11.2008 11:35
Güncelleme : 26.11.2008 21:49
Yeni Haber
Almanya'da Türkçe ve Almanca olarak yürütülen bir kampanyada ''önce iyice anla sonra tıkla'' sloganı ile internetin aileler, gençler ve çocuklar tarafından daha dikkatli ve güvenli kullanımına yönelik bilgiler veriliyor. Kampanyanın proje danışmanlığını yapan Türk kökenli Dilek Akıncı, ''Türkiye'den de dileyen internet sayfamıza girerek, bu güvenlik bilgilerinden yararlanabilir'' dedi.

''KlickSafe'' projesinin danışmanlığını yürüten Dilek Akıncı, kampanyanın ''daha güvenli internet programı'' çerçevesinde yürütülen bir proje olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

''Kampanyamızı, (www.klicksafe.de) internet sitesinde Türkçe ve Almanca olarak yürütüyoruz. Bunun yanı sıra yine Türkçe ve Almanca broşürler hazırladık ve gazetelere ilanlar verdik. Bütün bu araçlarla çocuk ve gençleri güvenli bir internet ortamı ve bu güvenli ortamın bilinçli kullanımı konusunda bilgilendiriyoruz. Ailelere ve öğrencilere sürekli olarak güvenli internet kullanımı hakkında bilgiler aktarıyoruz.

Türkçe bilenler, (www.klicksafe.de) adresinden uyarıcı bilgilere her zaman ulaşabilirler. Buradan herkesi aydınlatmaya çalışıyoruz. Türkçe olarak gazetelere de ilanlar verdik. Bunu da sürdüreceğiz. Ayrıca Türkiye'den de dileyen, bu internet sayfasına girerek, güvenli internet kullanımı bilgilendirmesinden yararlanabilir.

Özel radyo ve televizyonların denetim ve düzenlenmesinden sorumlu olan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Yayın Konseyi (LfM), AB ve diğer bazı kuruluşlar bu projeyi destekliyor.''

UYARILAR

İnternet kullanıcıları için hazırlanan uyarıcı, bilgilendirici internet sayfasında yer alan pdf dosyalarında şu ana başlıklardaki konulara yer veriliyor:

-Çocuklarınız şu şekilde daha güvenli sörf yapabilir
-Sanal sohbet önerileri
-Arama motorları için öneriler
-Bilgisayar oyunları (çocuklar internete girince)
-İnternette dolandırıcılık
-Mümkün olan her şey yasal olmayabilir
-İnternette telif hakları ve kişisel haklar
-İnternet hakkında şikayette bulunabileceğiniz merciler
''İnternette dolandırıcılık'' adıyla hazırlanan broşürler elden ve postayla dağıtılmanın yanı sıra aynı internet sayfasında yer alıyor. Ayrıca gazetelere Almanca ve Türkçe ilanlar veriliyor.
İnternette dolandırıcılığa karşı teknik ve kişisel önlem ve tavsiyelerin sıralandığı broşürde, bütün aile bireylerini uyarıcı mesajlar yer alıyor.

AA