kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Neler oluyor hayatta...

26.11.2008
Çocuk satana ceza yok
Belçika
Yeni doğan bebeklerini parasızlık yüzünden internetten buldukları Hollandalı bir aileye satan çift, ülkenin gündemine oturdu. Durum mahkemeye intikal edince daha ilginç bir tablo ortaya çıktı. Belçika yasalarında çocuğunu satana karşı hiçbir ceza öngörülmediği anlaşıldı. Mahkeme iki aileye de cezai işlem yapamayacaklarını bildirdi.

Kuran cebinize geliyor
İsrail
Pelephone adlı şirket, abonelerine Kuran'ın tümünü kısa mesajlar halinde gönderiyor. Şirket yetkilileri, yaklaşık altı ay önce İncil için başlatılan bu hizmet büyük ilgi görünce Kuran'ı da "cebe gönderme" hizmeti başlatma kararı aldıkları söyledi.

Bebeğe 'Mussolini' adı koy, parayı kap
İtalya
MS-FT kısa adlı aşırı sağcı parti, ülkede çocuğuna diktatör Benito Mussolini ya da eşi Rachele'in adını verenlere para dağıtacağını açıkladı. Parti, bu isimleri alan bebekler için ailelerine 1500 euro ödeyecek.

Buzullar ülkesi bağımsızlık istiyor
Grönland
Danimarka'ya bağlı özerk bölge, bugün referanduma gidiyor. 57 bin nüfuslu bölgede seçmenler özerklik sınırlarının genişletilmesi hakkında karar verecek. Bu yeni yasa kabul edilirse, madenler ve petrol kaynaklarının kontrolü, adalet ve hukuk işlerinde son söz sahibi kendileri olacak. Danimarka Kraliçesi ise yine devletin başı olarak kalacak.

ENDONEZYA AIDS hastasına 'çip'
Endonezya
Ülkenin Papua bölgesi yönetimi, AIDS/HIV hastalarına mikroçip takmayı planlıyor. İnsan hakları örgütlerinin tepkisini çeken tasarıyı yetkililer "AIDS hastalarının kimliklerini belirlemek, onları izlemek, bilerek başkalarıyla birlikte olanları cezalandırmak için" diyerek savundu. Tasarı gelecek ay oylanacak.