kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karla mücadeleye uydu takibi

Giriş Saati : 20.11.2008 14:16
Güncelleme : 20.11.2008 21:58
Yeni Haber
Gelişen teknolojik sistemler, karla mücadele çalışmalarına da yeni bir boyut kazandırdı.

Kayseri İl Özel İdaresi, 110 personel ve tamamında GPS sistemi bulunan 60 araç ve ekipmanla yürüteceği karla mücadele çalışmalarını uydu üzerinden takip edecek.

Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, sorumluluk sahalarındaki toplam 2842 kilometre yolda, 14 greyder, 10 dozer, 8 kar bıçaklı kamyon, 2 adet kar savurma makinesi, 6 adet binek araç ile 20 yardımcı araç ve ekipmanla karla mücadele çalışması yapacaklarını söyledi.

Karla mücadele çalışmaları için 110 personelden oluşan 7 ayrı ekip kurduklarını ifade eden Atsız, ''Karla mücadele araçlarımızın tamamında GPS sistemi mevcuttur. Uydudan izlenen araçlar bu sayede daha verimli bir şekilde hizmet sunmaktadır. Ayrıca, ihbarı yapılan acil olaylara da en yakın ekip, en kısa zamanda yönlendirilecektir'' dedi.

Atsız, 7 ayrı noktada konuşlandırılan karla mücadele ekiplerinin, yollarda mahsur kalan vatandaşlara barınma ve yemek hizmeti de vereceklerini belirterek, kış şartlarında yakıtı bittiği için yolda mahsur kalan vatandaşlara da gezici yakıt ikmal araçlarından akaryakıt takviyesi yapılacağını kaydetti. Atsız, kar mücadele çalışmalarında görev yapan işçiler ve yolda mahsur kalacak vatandaşlara dağıtılmak için de 500 kilogram helva satın alındığını sözlerine ekledi.

KARAYOLLARININ HAZIRLIKLARI

Karayolları 6. Bölge Müdürü Fuat Soyal da kış aylarında sorumluluk sahalarındaki yol ağında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.

Bölge müdürlüklerinin sorumluluğundaki 3816 kilometre yoldan 57 kilometresinin kış aylarında geçit vermediğini ifade eden Soyal, 3759 kilometre yolun 3192 kilometresinde sürekli, 567 kilometresinde ise imkan bulundukça yol açma çalışması yapılacağını anlattı.

Soyal, 340 personel ve 145 iş makinesi ile yürütecekleri karla mücadele çalışmaları kapsamında, 6 bin 200 ton tuz ve 10 bin 333 metreküp agrega kullanacaklarını dile getirdi.

(AA)