kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğu'da kar hayatı olumsuz etkilemeye başladı

Giriş Saati : 20.11.2008 11:01
Güncelleme : 20.11.2008 21:58
Yeni Haber
Kar yağışı yurdun doğusuna kayarken, özellikle yüksek kesimlerdeki kara yollarında ulaşımda zor anlar yaşanmaya başlandı.

Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan geçidi mevkisinde özellikle saat 20.00 sıralarında kara dönüşen yağış yüzünden yol buzlanma nedeniyle 3 saat süreyle trafiğe kapandı. Kara yolları ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, 100 dolayında araç, karşılıklı olarak bekletildi.

Buzlanma yüzünden hareket edemeyen motorlu araçların ise kara yolları 64. Şube Şefliği ekiplerinin katkılarıyla yollarına devam etmeleri sağlandı. Bu arada, Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Merkez İstasyonuna bağlı ekiplerce, Sivas ve Gümüşhane istikametine giden tüm araçlar uyarılarak tır parkı ve dinlenme tesislerine yönlendirildi. Küçük araçlarda da zincir kontrolü yapan polis, Sivas ve Gümüşhane istikametine seyir izni vermedi.

Erzincan Gümüşhane kara yolunun Erzincan bölgesinde kalan kısmında da kara yolları ekiplerinin kar kürüme çalışmaları halen devam ediyor.

ARDAHAN'DA DAĞLARA KAR YAĞDI

Ardahan'da gece etkili olan kar yağışı sonrası şehri çevreleyen dağlar beyaza büründü. Kar yağışı, şehir merkezi ve alçak kesimlerde ise etkili olmadı.

Ardahan Ovası'nı çevreleyen dağlara beyaz gelinliğini giydiren kar ile ovada otlayan inekler ise ilginç görüntüler oluşturdu. Kar yağışı alçak kesimlerde etkili olmadığı için vatandaşlar sabah saatlerinde hayvanlarını dışarı çıkararak otlaklara saldı.

Kar yağışının Ardahan-Posof karayolu ile Ardahan-Şavşat karayollarında etkili olduğu bildirildi. Karayolları 126 Şube Şefliği yetkilileri, kar yağışının Ardahan-Posof Ilgar Geçidi ile Ardahan-Şavşat Sahara Geçidi'nde etkili olduğunu ve kar kalınlığının buralarda 10 santimetreye kadar ulaştığını bildirdi. Yetkililer, yol açma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Ilgar ve Sahara Geçitleri'nde ulaşımın sağlandığını açıkladı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre ise Ardahan'da gece en düşük hava sıcaklığının 2 derece olarak ölçüldüğü bildirildi.

GEMİNBELİ'NE YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Sivas'ın en yüksek bölgelerinden biri olan Zara-Suşehri ilçesi arasındaki 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ne yılın ilk karı düştü.

Sivas ve çevresinde hava sıcaklığının düşmesinin ardından, Geminbeli Geçidi'ne yılın ilk karı yağdı. Kar kalınlığı 5 santimetre kadar ulaşırken, 2010 rakımlı tepeler beyaza büründü.

Kar yağışı karayolunda etkili olmazken, Geminbeli Karayolları Bakımevi'ndeki iş makineleri, yolun kapanması ihtimaline karşı hazır hale getirildi. Bu arada Gemin beli Geçidi'nden geçen bazı meraklı sürücüler 2010 rakımlı Geminbeli mevkiinde durarak kar yağışını izledi.

(AJANSLAR)