kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kerem Yılmazer mezarı başında anıldı

Giriş Saati : 20.11.2008 16:13
Güncelleme : 20.11.2008 21:58
Yeni Haber
İstanbul'da 20 Kasım 2003'te Levent'teki HSBC Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Kerem Yılmazer, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen anma töreninde konuşan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya, Yılmazer'in iyilikle simgelenen bir kişi olduğunu söyledi. Alkaya, çağın en büyük hastalığının ''kör şiddet'' olduğunu ve bunun önlemesi gerektiğini vurgulayarak, Kerem Yılmazer'i sevenlerinden koparan saldırının basit bir olay olmadığını, sanatçı gücü ve sorumluluğuyla davranarak bu vebayla hesaplaşılması gerektiğini söyledi. Konuşmanın ardından bir din görevlisi dua etti, Yılmazer'in kabrine karanfil ve güller bırakıldı.

Yılmazer'in eşi Göksel Kortay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, acılarının hiç geçmediğini söyledi. Saldırıların 5. yıl dönümüyle ilgili televizyonlarda haber görmediğini ifade eden Kortay, teröre karşı durulması gerektiğini kaydetti. Kortay ''Bu kadar duyarsız, bu kadar duygusuz olduk. Ben demiyorum Kerim'i hatırlasınlar, o benim acım. Herkesin acısı kendisine. Önemli olan terör olayını işlemek, unutmamak ve milletçe karşı durmak. Çok unutkan bir millet olduk. Unutuyoruz, unuttuk'' diye konuştu.

Anma törenine, Yılmazer'in ablası Nurten Karaca, sanatçı Fusün Önal ve tiyatro sanatçıları katıldı.

(AA)