kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

18.11.2008
Dedeman 2009'da Zonguldak'ta
Zonguldak'ta, Demir Madencilik tarafından inşa ettirilen 420 yatak kapasiteli 5 yıldızlı Dedeman Zonguldak Oteli inşaatının 2009'un temmuz ayında tamamlanması bekleniyor. Otel ve alışveriş merkezinin 75 milyon dolara mal olması ve yaklaşık 900 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Zonguldak Valisi Erdal Ata, otelin 2009'da hizmete açılacağını belirterek şunları söyledi: "İlimizde 21 adet mağara var. Her yıl 1 mağarayı turizme açmayı amaçlıyoruz. Otel hizmete girerse insanlar bu turistik alanlara konaklama sorunu olmadan rahatlıkla gelebilecekler." İlde plaj ve yat limanı açılması da planlanıyor.

Çorum ve Çorlu'da otel yapacak
Hilton Hotels Corporation'ın Türkiye'deki stratejik ortaklarından Amplio, Çorum ve Çorlu'daki otel yatırımı için arsa arayışını tamamladı. Firmanın, Diyarbakır, Bursa, Manisa ve İstanbul'dan sonra, Hilton Garden Inn yapmak üzere Çorum'da 4 bin 600 metrekarelik, Çorlu'da 4 bin metrekarelik otel arsası satın aldığı kaydedildi. Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, 2011'e kadar 20 adet Hilton Garden Inn yapacaklarını, bu otellerde 4 bin kişiye istihdam yaratacaklarını ve inşaat esnasında 4 bine yakın kişinin çalışacağını belirtti.

Piyango için Alarko, Doğuş-Özyeğin ortak
Alarko Holding, Milli Piyango'nun 10 yıl süreyle, lisans devri yoluyla özelleştirilmesi ihalesi için Doğuş Holding ve Fina Holding ile konsorsiyum oluşturma kararı aldı. Alarko Holding'in İMKB'ye yaptığı açıklamaya göre, holdingler arasında bir çerçeve anlaşması imzalandı. Milli Piyango ihalesinde ön yeterlilik başvurusu 15 Ocak'a kadar yapılacak. Son teklifler ise 27 Şubat'a kadar verilecek. Geçici teminat tutarının 20 milyon dolar olacağı ihale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.