kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım"

Giriş Saati : 19.11.2008 10:25
Güncelleme : 19.11.2008 19:29
Yeni Haber
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, herkesin ayağını yorganına göre uzatmayı ihmal etmemesi gerektiğini söyledi.

Özince yaptığı açıklamada, kendisinin ücretli bir vatandaş olarak tasarruf etmeye özen gösterdiğini, bunu yaparken de normal yaşantısından vazgeçmediğini belirtti.

Vatandaşların koşullar daha kötü olacak kaygısı içine girmesine gerek olmadığını ifade eden Ersin Özince, ''Hepimiz ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı ihmal etmemeliyiz'' dedi.

Özince, özellikle bankacılık sisteminde ya da tasarruflar açısından kendisinin daima Türk Lirası kaynakları, Türk Lirası yatırımını tercih ettiğini vurguladı.

Türk lirasının faizinin daima çok tatmin edici olduğunu dile getiren Özince, ''Önerim, Türk Lirası kaynakları, vatandaşlık da aslında bunu icap ettirir. Döviz aykırıdır demiyorum ama ben Türk insanının her şeyden önce tasarruflarını Türk Lirasıyla tutmalarını tavsiye ederim'' diye konuştu.

Özince, geleceğe inanç gerektiğini, özellikle yetişkin insanların bu konuda çok fazla korku, kaygı ifade etmesini gerektirecek bir durumun olmadığını vurgulayarak, ''Pek yakışık da almıyor. Gençleri de olumsuz etkilemekten başka bir işe yaramıyor'' dedi.

Bu koşullarda yatırım yapmak isteyenler açısından, yatırımın cinsine bakmak gerektiğini söyleyen Özince, çok büyük, dünyaya mal satacak, dışarıya mal satacak yatırımlar yapılıyorsa, kime satış yapılacağının hesabını yapmak, ona göre hareket etmek gerektiğine dikkati çekti.
İş Bankası Genel Müdürü Özince, şunları anlattı:

''Ama Türk ekonomisine bakılacak olursa herhangi bir şekilde, özellikle öz kaynakla yapılacak yatırımlar konusunda hiçbir tereddüt duymaması gerektiğini düşünüyorum. Krediden yararlanacaksa biraz kredi piyasasının rahatlamasını beklemek yerinde olur.''

AA