kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Güven Sigorta resmen Groupama'nın oldu

Giriş Saati : 19.11.2008 12:01
Güncelleme : 19.11.2008 19:29
Yeni Haber
Fransız Sigorta şirketi Groupama'nın, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne (TTKKMB) ait olan Güven Sigorta ve Güven Hayat sigorta şirketlerinin yüzde 99 hissesini 180 milyon euro karşılığında satın alma işlemlerini tamamladığı açıklandı. Satın alma işleminin kesinleşmesi ve satınalma miktarının ödenmesiyle Groupama Başak Sigorta'nın ardından Güven Sigorta'nın da resmen sahibi oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Groupama'nın Uluslararası Genel Müdürü Jean-François Lemoux, satın almayla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tarım alanında yüz yıllık bir deneyimimiz var. Güven Sigorta ile Türkiye'de bu deneyimden yararlanarak tarım alanındaki gücümüzü arttıracağız ve bu pazarın tartışmasız lideri olup, pazarı geliştirmeye devam edeceğiz.Bu yeni yatırım Türk sigorta pazarına duyduğumuz güvenin somut bir kanıtıdır. Potansiyel olarak zengin olan bu pazardaki varlığımızı büyütmek istiyoruz. Hedefimiz, büyük gelişme potansiyelimize, aramızda yarattığımız sinerjiye ve verimliliği iyileştirme atılımlarımıza dayanarak liderliğimizi kesinleştirmektir. Tarım kooperatifleriyle kurduğumuz ortaklık Türkiye'deki en geniş dağıtım ağını kurmamızı sağlayacaktır".

Jean-François Lemoux, Groupama'nın Güven Sigorta ve Güven Hayatı satın alarak Türkiye hasar sigortası pazarında beşinci sıraya yükseldiğini ve 5 hayat sigortası pazarındaki ikinciliğini de güçlendirdiğini söyledi.

ANKA