kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Milyon YTL'lik rektör

Aliye ÇETİNKAYA - Kadir ERCAN SABAH
18.11.2008
Konya merkezli yürütülen Okyanus Operasyonu'nda gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın villasında yapılan aramada, yatak odasından 1 milyon YTL çıktı..
Okyanus Operasyonu'nun üçüncü dalgasında "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet almak" ve "çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 33 kişiyle birlikte gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Süleyman Okudan'ın villasından yaklaşık 1 milyon YTL çıktığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre polis söz konusu parayı rektörün üniversite lojmanındaki villasında yaptığı aramada buldu. Yatak odasında ele geçen paranın içinde 200 bin dolar ve 200 bin euro bulunduğu, geri kalanının Türk parası olduğu belirtildi. Aramada soruşturmaya konu olan ihalelere ilişkin bazı belgelere de rastlandı. Evden çıkan paraya el konurken, rektörün mal varlığı ve paranın kaynağını araştırdığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

AVUKATLAR DA ŞÜPHELİ
Diğer yandan, gözaltına alınanlardan Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde radyoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Bekir Börekçi'nin, görev yaptığı hastanenin ihale komisyonunda olmasına rağmen kardeşi Ahmet Börekçi ile birlikte tıbbi görüntüleme cihazları satan bir şirket kurduğu ve bu şirketten hastaneye cihaz alındığı öne sürüldü. Gözaltında rahatsızlanan Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıbabıçcı ise başhekimliğini yaptığı hastanenin yoğun bakımında tedavi altında tutuluyor. Soruşturma kapsamında polis, dün sabah da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ile daha önceki dekan Prof. Dr. İnci Mevlütoğlu'nu da çağırarak ifadelerini aldı. Bu arada eski Konya Barosu Başkanı Hasip Şenalp ve yerel Kon TV'nin sahibi Ahmet Özer'in de aralarında bulunduğu bazı avukatların da şüpheliler arasında yer aldığı ve bu durumun kendilerine bildirildiği öne sürüldü.