kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirketlerden

19.11.2008
Ferrari'nin subapçısı üretimini artırdı
İstanbul Halkalı'da her türlü içten yanmalı motor supabı, supap gaydı ve tırnak üreten Supsan, ihracat da yapıyor. Borusan Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketin Genel Müdürü Salih Alson, Mercedes-Benz, Ferrari, Fiat, DAF, Iveco, Ford, Volvo, Renault, Nissan, Volkswagen, Peugeot, JCB ve Dacia olarak sıraladı. 3 yılda kapasiteyi yüzde 50 artırdıklarını belirten Alson, 30 milyon dolar ciroya ulaşacaklarını bildirdi.

Budweiser 52 milyar dolara Belçikalı oldu
Belçikalı InBev'in, ABD'li rakibi Anheuser- Busch'u 52 milyar dolara satın almasıyla ilgili anlaşma tamamlandı. Satın alma anlaşmasının tamamlanmasıyla, "Anheuser-Busch InBev'' adını alan yeni şirketin CEO'su InBev'in CEO'su Carlos Brito olacak ve şirketin merkezi Belçika'daki Leuven kentinde bulunacak. Böylece ünlü In- Bev'in ünlü birası Budweiser anavatanına döndü.

Hollandalı 105 şirketten Türkiye çıkartması
Çeşitli sektörlere ait Hollandalı 105 şirket ve 30 eğitim kurumu, başta KOBİ'ler olmak üzere birçok firmayla işbirliği yapmak üzere Türkiye'ye geliyor. Hükümet, iş ve eğitim dünyası temsilcilerinin yer aldığı Hollanda Ekonomi Heyeti, 24-28 Kasım tarihlerinde, karşılıklı işbirliğini artırmak için İstanbul, Ankara ve İzmir'de temaslarda bulunacak. Büyükelçi Marcel Kurpershoek, "Türkiye Hollandalı şirketler için son derece önemli" dedi.

Temsa dışta daralmayı iç piyasayla aşacak
Temsa'nın Yurtiçi Pazarlama ve Satış Direktörü Ayhan Dayoğlu, küresel krizin otobüs ihraç ettikleri ülkelerde hissettirmeye başladığı daralmayı, yeni pazarların yanında yurtiçi kampanyalarla gidermeyi planladıklarını bildirdi. Geçen yıl itibariyle ihracat rakamlarının 182 milyon dolara ulaştığını belirten Dayoğlu, son zamanlarda piyasada görülen daralmaları aşmak için bir takım tedbirler aldıklarını söyledi.

Frito Lay katı atıkları enerjiye dönüştürecek
Frito Lay Türkiye Kocaeli Fabrikası Katı Atık Arıtma Tesisi'nin 24 Kasım'da açılacağı bildirildi. Frito Lay'den yapılan açıklamada, sürdürülebilir bir çevre için yatırımlarına devam eden şirketin, Kocaeli'nin Suadiye beldesindeki fabrikasında organik katı atıkları enerjiye dönüştürme amacıyla TÜBİTAK ile Katı Atık Arıtma Tesisi projesini hayata geçirdiği kaydedildi.