kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Toplantıya John Krenicki’nin (sağdan 3.) yanı sıra bütün bölge başkanları da katıldı.

GE: Nükleeri istiyoruz rüzgâr yatırımı olabilir

EVRİM ERGİN
18.11.2008
General Electric'in (GE) Enerji Başkanı John Krenicki, Türkiye'de nükleer enerjiye yatırımı istediklerini ama sürecin karmaşık olduğunu dile getirdi..
İstanbul'da Swissotel'de bölgedeki 200'e yakın iş ortağı ile bir araya gelen General Electric (GE) Başkan Yardımcısı, GE Energy Infrastructure Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) John Krenicki, Türkiye'deki nükleer pazarına girme şansları bulunduğu takdirde, GE olarak Türkiye'deki ortaklarıyla birlikte bununla ilgili olduklarını ve bu işi yapmayı çok istediklerini dile getirdi. GE Energy'nin Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinin önde gelen proje yönetim şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirilen zirve dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Krenicki, zirve için 200 civarında mühendislik, tedarik ve inşaat firmasının (EPC) İstanbul'da bulunduğunu bildirdi.

TASARRUFLU TEKNOLOJİ
Krenicki, zirvede küresel mali piyasalarda neler olduğunu konuştuklarını dile getirerek, ancak daha ziyade işlerini nasıl yürüteceklerini, stratejilerini nasıl geliştireceklerini, hangi ülkelerde ne gibi işler bulunduğunu konuştuklarını söyledi. Krenicki toplantı sonunda net bir strateji oluştuğunu kaydetti. Krize karşı GE'nin en büyük avantajının, işlerini çok farklı ülkelere dağıtmış olmasından kaynaklandığını belirten Krenicki, tek bir ürün ya da ülkeye bağlı olmadıklarını kaydetti. Krenicki gelirlerinin yüzde 60'ını da ABD dışından temin ettiklerini söyledi. Konferansta çözüm yolu olarak bulundukları ülkelerde yenilenebilir enerji yatırımlarını daha tasarruflu bir biçimde yapmanın yollarını aradıklarını ve bu konuyu krizden çıkabilmek için bir çıkış yolu olarak gördüklerini belirten Krenicki, "Enerji yatırımları çok uzun süreli yatırımlar. Hemen kriz oldu diye etkilenebilecek yatırımlar değil. Burada bahsettiğimiz yatırımların bazıları 10 yıl sürebiliyor. Zaten bu yatırımları biz yapmıyoruz. Bizim müşterilerimiz genellikle bu yatırımları yapıyorlar" dedi. Toplantıda verilen bilgiye göre, GE Energy, ENKA Power'ın Adapazarı ve İzmir'de faaliyet gösteren iki elektrik üretimi santralinde bulunan gaz türbinlerinin verimliliğini ve üretim kapasitesini yükseltecek "en yeni" teknolojisini devreye sokuyor. Türbinlere uygulanacak söz konusu teknoloji beş kombine çevrim blokunun toplam üretim kapasitesini 35 megavat kadar veya 150 bin Türk ev hanesine yetecek kadar artıracak.