kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Açıklamalar siyasi malzeme yapılıyor"

Giriş Saati : 19.11.2008 15:38
Güncelleme : 19.11.2008 19:29
Yeni Haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir televizyon mülakatında bağlamından koparılmış bazı ifade ve görüntülerinin kullanılarak, siyasi öfke ve polemiklere malzeme yapılmasının üzüntüyle karşılandığını bildirdi.

TMSF'den Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programındaki konuşmalarının "siyasi öfke ve polemiklere malzeme yapılması" üzerine açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçtiğimiz günlerde bu amaçla gerçekleştirilen bir televizyon mülakatında, tamamen TMSF'nin yasalarla belirlenen işlevlerini yerine getirirken karşılaştığı zor şartları ifade etmeye dönük değerlendirmelerin, hiçbir kurum, makam veya kişiyi kastetmemiş olmasına rağmen, bağlamından koparılmış bazı ifadeler ve görüntüler kullanılarak siyasi öfke ve polemiklere malzeme yapılması üzüntü ile karşılanmıştır."

"ÜZKERİNE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPMIŞTIR"

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), geçmiş yıllardaki bankacılık krizinin yol açtığı toplumsal, ekonomik ve ahlaki yıkıntının onarılması yolunda, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiği, bundan sonra da yasaların kendisine tanıdığı yetki ve sınırlar çerçevesinde kamu alacağını en yüksek bedelle tahsil çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceği bildirdi.

1990'lı yıllarda ortaya çıkan ve 2000'li yılların başlarında şiddetlenen batık bankalar sorununun kamuya yüklediği büyük maliyeti minimuma indirmek için özerk bir kurum olarak faaliyetlerini sürdüren TMSF'nin, çıkarılan yasalarla kendisine tanınan yetki ve sorumlulukları bugüne kadar tamamen tarafsız, objektif ve şeffaf bir biçimde yerine getirdiği belirtildi.

"Türk kamu yönetiminde özerk kurumların oluşturulmasına duyulan ihtiyaç, TMSF'nin de özerk olarak yapılandırılmasının altında yatan temel faktör olmuştur" ifadesine yer verilen açıklamada, TMSF'nin de, toplumun bu ihtiyacına en iyi şekilde cevap verdiği ve bugüne kadar sürdürdüğü çalışmalarla kamu yönetimi alanında bir başarı hikayesi gerçekleştirdiği kaydedildi.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün içeriği ve sınırları Bankacılık Kanunu ile belirlenmiş olan kurumsal temsil ve yönetim görevini ifa çerçevesinde, kamuoyunun batık bankalar sorununa karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla ve şeffaflık ilkesi gereği, TMSF'nin çalışmalarını zaman zaman kamuoyu ile paylaştığının bilindiği hatırlatıldı.

18 MİLYAR DOLAR TAHSİLAT

Açıklamada, şöyle denildi:
"TMSF, özerk bir kurum olarak yapılandırıldığı 2004 yılı başlarından bugüne kadar, batık bankalardan devraldığı varlıkları en yüksek değerlerle satmak ve alacak tahsiline ilişkin yetkilerini en etkin şekilde kullanmak suretiyle, 18 milyar dolar tahsilat sağlamış ve bu gelirleri başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere muhtelif kamu kurumlarına aktarmış bulunmaktadır.
Hiç kuşku yok ki, kısa sürede gerçekleştirilen bu yüksek performans, geçtiğimiz yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ve izlenen etkin kurumsal stratejiyle sağlanmış bulunmaktadır.

TMSF, yönetim ve denetimlerini devraldığı batık bankalara ve hakim ortaklarına ait şirketleri ve varlıkları en etkin biçimde yöneterek değerlerini azami seviyelere çıkartmış ve uyguladığı şeffaf, objektif ve rekabetçi satış modeli ile yüksek tahsilat rakamlarına ulaşmayı başararak, hem ülkemizin finansman dengelerine büyük bir katkıda bulunmuş, hem de kamuoyunun takdirini kazanmıştır.

Diğer taraftan, bir kamu kurumu olarak TMSF, tabi olduğu yargısal ve idari denetimlerden bugüne kadar sorunsuz bir biçimde geçmiş bulunmaktadır.

Geçmiş yıllardaki bankacılık krizinin yol açtığı toplumsal, ekonomik ve ahlaki yıkıntının onarılması yolunda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren Kurumumuz, bundan sonra da yasaların kendisine tanıdığı yetki ve sınırlar çerçevesinde kamu alacağını en yüksek bedelle tahsil çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir."

AA