kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşkenceyle fuhuş yaptırdılar

AA
Giriş Saati : 19.11.2008 13:34
Güncelleme : 19.11.2008 23:01
Yeni Haber
Konya'da polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda ifadesine başvurulan 21 yaşındaki kadın, fuhşa zonlandığını, ancak maruz kaldığı dayak, işkence ve tehditler nedeniyle bugüne kadar polise şikayette bulunamadığını iddia etti.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan A.B. (21), basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaşadığı acı olaylardan genç kızların ders alması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce şimdi, Mersin Kapalı Cezaevinde bulunan örgüt lideri U.K. (32) ile bir arkadaşı aracılığıyla sekreterlik yaptığı büroda tanıştığını belirten A.B, bu tanışmanın kötü günlerin başlangıcı olduğunu ifade etti.
Ailesinin ilgisizliği nedeniyle sığındığı U.K'ye bir süre sonra bağlandığını anlatan A.B, ''U.K'nin benim gibi kızları ağlarına düşürüp fuhşa zorladıklarını öğrendim. Çok sayıda yabancı uyruklu kadın vardı. Beni 60-70 yaşlarındaki iş adamlarıyla ilişkiye girmem için zorladılar'' dedi.
Bu duruma karşı çıktığında şiddete maruz kaldığını öne süren genç kadın, ''Bir bataklığın içine düşmüş çıkmaya çalışıyordum. Ancak her seferinde daha çok battım. İlişkiye zorlandığım birçok kişiye 'Beni kurtarın'' diye yalvardım. Bazılarının hiç umurunda olmadı. Bazıları da gözümün yaşına bakmadan ilişkiye girdi'' diye konuştu.

''ŞİDDET VE İŞKENCE NEDENİYLE POLİSE GİDEMEDİM''


Şiddet ve işkence nedeniyle polise gidemediğini belirten A.B, şöyle devam etti:

''Bana kendisini bilgisayar mühendisi olarak tanıtan U.K. tarafından kemerle öldüresiye dövüldüm. Bunların tek sebebi fuhuş yapmak istememem ve evden kaçma teşebbüslerim. Başıma evden kaçmamam için birini bile diktiler. Söylediklerini yapmayınca en sonunda eline aldığı jiletle vücudumu kolumu kesti. Kendince iz bıraktı. Yüzüme kezzap atmakla tehdit etti. Sadece U.K'den değil, zorla fuhşa zorlandığım kişilerden bile dayak yedim.''
Polisin üç gün önce Konya ve Mersin'de yaptığı eş zamanlı operasyonda internetten ''çocuk bakıcısı aranıyor'' ilanıyla Türkiye'ye getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 27 kişi gözaltına alınmıştı.