kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

18.11.2008
Hypo Real Estate'ten 3.1 milyar euro zarar
Almanya'nın en büyük ikinci kredi sağlayıcısı Hypo Real Estate, üçüncü çeyrekte 3.1 milyar euro zarar etti. Bankanın bu yılın dördüncü çeyreği ve gelecek yılda zarar yazmaya devam edeceğini tahmin ettiğini bildirdi. Hypo Real Estate borçları için geçen ay başında, 50 milyar euroluk yardımı kabul etmişti.

S&P, Macaristan'ın notunu düşürdü
Kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's, Macaristan'ın ülke notunu "BBB/A-3"e düşürdü, görünümü ise "negatif" olarak belirledi. S&P geçtiğimiz hafta da Türkiye'nin görünümünü durağandan negatife çevirmişti.

Pakistan, IMF kredisini onayladı

Pakistan, olası bir ödemeler dengesi krizini önlemek için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile7.6 milyar dolar tutarında acil kredi anlaşmasına vardı. Anlaşmanın ekonomiyi kurtarma amaçlı daha kapsamlı bir programın yolunu açacağı tahmin ediliyor.

Petrol 56 doların altına geriledi
Küresel ekonomik yavaşlamanın petrol talebini düşüreceği kaygılarını artırmasıyla petrol fiyatı 56 doların altına indi. ABD ham petrolünün varil fiyatı aralık ayı teslimi 1,11 dolar düşerek 55.93 dolara indi. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 52 sentlik düşüşle 53.72 dolar oldu.

Rusya İzlanda için 4 milyar $'ı çok buldu

Uluslararası Para Fonu (IMF) 2 milyar dolarlık bir paket için anlaşan ve 4 milyar dolara daha ihtiyacı olduğunu açıklayan İzlanda Rusya'dan aradığını bulamadı. Rusya Maliye Bakanı Dmitry Pankin, "4 milyar dolar İzlanda'ya borç vermek için çok fazla. Bu miktar Rusya için bile çok fazla" dedi. İzlanda'dan bir heyet geçtiğimiz ay olası bir anlaşma için Moskova'ya gelmişti. Rusya yardım sözü verdiği İzlanda ile eylül ayından buyana görüşmeler yürütüyordu.

Goldman yöneticileri bu yıl prim almayacak

Krizin nedenleri arasında gösterilen Wall Street'teki üst düzey yöneticilerine yüklü primleri kesinti geldi. Goldman Sachs'ın üst yöneticisi Lloyd Blankfein ve yönetim kurulunun diğer 6 üyesi bu yıl prim alamayacak. Blankfein geçen yıl toplam 54 milyon dolar kazanmıştı.