kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rektör Süleyman Okudan

Son dalga rektör aldı

Aliye ÇETİNKAYA SABAH
18.11.2008
Konya merkezli Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlenen operasyonun üçüncü dalgasında gözaltına alınan 34 kişi arasında Selçuk Üniversitesi Rektörü Okudan da var..
Konya Emniyeti Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, 2 yıldır takibini yaptığı Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik 3'üncü dalga operasyonu da dün sabaha karşı gerçekleştirdi. Operasyonda gözaltına alınan Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıpabıççı rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Konya ile birlikte Adana, Malatya, Adıyaman, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Kütahya ve Karaman'da eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmakla" suçlanan 34 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Profesörü Mustafa Avcı, Sarıpabıççı, daha önceki ikinci dalgada tutuklandığı için bu göreve getirilen Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü Atilla Çalışkan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Müşteba Sevil ile birçok başhekim de var.

İHALELER OKYANUS'A GİTTİ
Hacda bulunan Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yunus Ağralı ve Hastane Müdürü Ali Aktaş'ın odaları arandı. Meram'da bulunan üniversiteye ait villada gözaltına alınan rektör Okudan'ın, uzun süredir teknik takip altında olduğu, örgüt yöneticisi suçlaması nedeniyle de YÖK'ten izin alınmasına gerek kalmadan, mahkeme kararıyla izlendiği öğrenildi. Villanın ardından, rektörlük binası da 5 saat arandı. Okyanus Şirketler Grubu, 14 yıldır Selçuk Üniversitesi'nde temizlik, tıbbi cihaz alımı gibi birçok ihale almıştı.