kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
SPK Başkanı Turan Erol yurtdışı finansman şirketlerinin Türkiye’ye çekilmesi için vergi kolaylıklarına ihtiyaç olduğunu, kurumlar ve gelir vergisinde indirim için Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini kaydetti.

Brokerların eylemi işe yaradı makineleşme 1 yıl sonraya kaldı

17.11.2008
SPK, İMKB işlem salonunda broker sayısına kısıtlama getiren tebliğin uygulanmasını 1 yıl erteledi. SPK Başkanı Turan Erol "Hiçbir brokerımızın mağdur olmasını istemeyiz" dedi..
Brokerların protestosu işe yaradı. İMKB işlem salonunda broker sayısına kısıtlama getiren tebliğin uygulanması 1 yıl ertelendi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, 1 Ocak 2009'da yürürlüğe girmesi planlanan tebliğin uygulama tarihini 1 yıl uzattıklarını söyledi. Türkiye Borçlanma Araçları Piyasa Çalıştayı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erol, "Hiçbir brokerımızın mağdur olmasını istemeyiz" dedi. Erol, yurtdışı finansman şirketlerini Türkiye'ye çekmek için vergi kolaylıklarına ihtiyaç olduğunu, kurumlar ve gelir vergisinde indirime gidilmesi için Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini söyledi.

HALKA ARZDA KOLAYLIK
Halka açılmada da kolaylıklar getirilmesi için çalıştıklarını, bu kapsamda SPK'nın aldığı binde 2'lik payı binde yarıma düşürebileceklerini, aynı şekilde İMKB ve aracı kurumların da aldıkları paylarda indirime gitmeleri halinde önemli kolaylık sağlanacağını kaydetti. Halka açık şirketlerin kâr dağıtımında da vergisel bazda farklı muamele gördüğüne işaret eden Erol, düzenleme yapılabileceğini belirtti.