kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şans Topu'yla işçi alımı

CİHAN
Giriş Saati : 18.11.2008 14:00
Güncelleme : 18.11.2008 17:47
Yeni Haber
Zonguldak'ta maden ocaklarına işçi alımı için yapılan müracat ve mülakatın ardından kura çekimine başlandı. Milli Piyango İdaresi'ne ait şans toplarının çevrildiği turnikeden kendi isimlerinin çıkması için dua eden adaylar, isimleri okunduğunda sevinçten havalara fırlıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TTK Üzülmez Müessese'ne işçi olarak girebilmek için 10 bin 113 kişi mülakata girdi. Bunlardan 4 bin 603 tanesi mülakatı kazandı. Mülakatı kazananlar arasından 450'si işe alınacak. Müessese, rüşvet ve torpilin önüne geçebilmek amacıyla işe alınacak işçileri belirlemek için şans topunu kullanmaya karar verdi. Mülakatı kazananların isimlerinin yeraldığı toplar, noter huzurunda çekilerek, kazanan adaylar duyuruluyor.

Çaycuma'nın Yazı köyünden kura sonuçlarını öğrenmeye gelen Yakup Zurnalı, amcasının oğlu Sezgin Onur'un ismi okununca büyük sevinç yaşadı. Ellerini havaya kaldırarak 'oley' diye bağıran Zurnalı, arkadaşlarına sarılarak "Bizim Yazı köyünden amcamın oğlu kazandı. Çok mutluyum. Bir tane de takım elbise kazandım. Kendisi kaçak ocakta çalıştığı için gelemedi. Ben giremedim. Dün gece saat 24.15'te 'Ocağa girersem sana ilk maaşımdan takım elbise alacağım' diye söz verdi. Dün gece 01.00'de yattım, yatıncaya kadar arkadaşlarımın kazanması için dua ettim" dedi. Gazetecilerin, 'takım elbiseye mi arkadaşınızın kazanmasına mı sevindiniz?' şeklindeki sorusuna, "Her ikisine de çok sevindim. Müjdeyi vereceğim, ilk maaşında takım elbiseyi de alacağım" diye konuştu.
Kura çekilişi sırasında işçiler, heyecanla isminin çıkmasını beklerken, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Ramazan Denizer işçilere müjde verdi. Mülakat ve kura çekimlerini, işçi alımları sırasında torpil olmaması, adil olunması ve işe siyasetin karışmaması için yaptıklarını belirten Denizer, "Kura çekimi yapılıyor. Bizim istediğimiz bu. İşsiz arkadaşımızı kandırması çok kolaydı, geçmişte biz bunları yaşadığımız için bu mülakat ve kurayı koyduk. Rüşveti ve torpili engelleyebilmek, burada siyaseti, kayırmaları engelleyebilmek için bu Noter huzurunda, onların huzurunda bu işin yapılmasının en güzel olduğuna biz inanıyoruz. Bu arkadaşlarımızın hepsi de bu sistemden memnunlar. Tereddütsüz, şaibesiz bir seçim oluyor" dedi.

"BAŞBAKAN'DAN YENİ ALIMLAR İÇİN SÖZ ALDIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni işçi alımları için söz aldığını müjdeleyen Denizer, "Allah nasip ederse 2009'un Haziran ayında yine işçi alımları olacak. Ama az ama çok; ben 1000 işçi sözü aldım. Siz çalışmaya başladığınızda üretimi artırırsanız işçi alımı devam edecek, ben bu sözü aldım Başbakan'dan" diye konuşunca madenci adaylarından alkış aldı. Bazı işsiz gençlerin büyükleri de oğullarının kuradan çıkması için dua etti.

Bağlık Mahallesi'nden kuraya giren ve büyük bir sevin yaşayan Mustafa Uçar, şunları söyledi: "Sevincimden konuşamıyorum, çok sevinçliyim, çok mutluyum. Askerden yeni geldim. Özel şirket ocağında çalışıyordum. Önce 21 numara deyince 'tüh' dedim, sonra ismimi okuyunca çok sevindim birden."

TTK Üzülmez Müessese Müdürü Recep Danacıoğlu, "Bizim burada 10 bin 113 kişi mülakata girdi. Bunlardan 4 bin 603 tanesi mülakatı kazandı. Şu an torbaya giriyorlar, çekiliş yapıyorlar. Bunların içerisinden de 450 işçi iş başı yapacak. Gördüğünüz gibi her şey, herkese açık. Basından tutun, izleyicilere kadar en adil bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Zaten her şey Noter denetiminde oluyor. Kimse kuşkulanmasın, hiçbir şaibe yok. Tabi itiraz etmek isteyen herkesin itiraz hakkı da var" diye konuştu.