kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül-Obama telefon görüşmesi

AA
Giriş Saati : 18.11.2008 11:03
Güncelleme : 18.11.2008 23:43
Yeni Haber
ABD Başkanlığı'na seçilen Barack Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü telefonla arayarak, seçilmesinden dolayı kendisine Gül'ün ilettiği kutlamaya teşekkür etti.

Barack Obama'nın başkanlık dönemine geçiş internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Başkanlığa seçilen Barack Obama, daha önce kendisini arayan 3 dünya liderini geri arayarak, seçilmesinden dolayı ilettikleri kutlama mesajları için duyduğu takdiri dile getirdi'' denildi.
Açıklamada Obama'nın, Gül'ün yanısıra, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ve Filipinler Devlet Başkanı Gloria Macapagal-Arroyo'yu da aradığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ABD'nin Seçilmiş Başkanı Barack Obama'nın telefon görüşmesinde, Obama'nın, Türkiye ile ABD arasındaki özel müttefiklik ilişkilerinin önemini vurguladığı, Türkiye'nin kendini savunma hakkı çerçevesinde terörizme karşı mücadele hakkı bulunduğuna inandığını belirttiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, dün ABD'nin Seçilmiş Başkanı Barack Obama ile görüşerek kendisini kutladığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Sayın Cumhurbaşkanımız, Obama'nın dünyaya verdiği umut ve değişim mesajının tarafımızdan da benimsendiğini ifade etmişler ve dünyanın içinden geçmekte olduğu zor dönemde çetin uluslararası konularda görüşlerimizin paralel olduğuna işaret etmişlerdir.

Görüşmede Seçilmiş Başkan Obama, Türk halkı ve Türkiye'ye karşı hayranlık hisleri beslediğini, Türkiye'de yapılanları da beğeniyle izlediğini ifade etmiş, Türkiye ile ABD arasındaki özel müttefiklik ilişkilerinin önemini vurgulamış, Türkiye'nin kendini savunma hakkı çerçevesinde terörizme karşı mücadele hakkı bulunduğuna inandığını belirtmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Obama, önümüzdeki dönem birlikte çalışmaktan ve bölgesel konularda yakın istişare içinde bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını karşılıklı olarak ifade etmişlerdir.''