kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

17.11.2008
GM Suzuki hisselerini satıyor
Ekonomik kriz nedeniyle satışları son 25 yıldaki en kötü seviyelerine gerileyen ABD'li otomotiv şirketi General Motors (GM), nakit için Suzuki'deki hisselerini 230 milyon dolara satıyor. Japon otomotiv şirketi Suzuki Motor, yaptığı açıklamada, GM'deki yüzde 3.02 hissesinin tamamını 230 milyon dolara geri alacağını belirtti. GM ve Suzuki arasındaki ortaklık 1981'e kadar gidiyor. GM Suzuki'ye 2006'da hisselerinin yüzde 17'sini satmış, geriye yüzde 3.02 hissesi kalmıştı. Satışları son 25 yıldaki en kötü seviyelerine gerileyen GM, Ford ve Chrysler, ABD hükümetinden 25 milyar dolarlık yardım talep etmişti.

Renault dünya üretimini kısıyor
Renault grubu, yılın son üç ayı için dünyadaki otomobil fabrikalarındaki üretimi yüzde 25 düşüreceğini açıkladı. Renault Genel Müdürü Patrick Pelata, Le Parisien gazetesine verdiği demeçte, bir önceki yılın son üç ayına oranla, dünyadaki fabrikalarda üretimini yaklaşık 25 düşürüleceğine söyledi. Renault daha önce yaptığı açıklamada, Fransa ve Avrupa'daki bazı fabrikalarında geçici olarak üretime ara verileceğini açıklamıştı.

Avrupa'da otomotive hayat öpücüğü

Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde, mali kriz ile birlikte zor durumda kalan Avrupa'daki otomobil sektörüne ilk yardımın Avrupa Yatırım Bankası'ndan geleceğini söyledi. Fransız bakan, bankanın desteğinden sonra ulusal seviyede, ülkelerin kendi otomobilcilere nasıl yardım edecekleri konusuna bakacaklarını bildirdi.